rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. február 27.Bolgár György kérdései 2012. február 27-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor illegálisnak minősítette az Európai Bizottság eljárását, amellyel javasolta az uniós támogatások egy részének felfüggesztését Magyarország számára. Kard ki kard?

Kósa Lajos a Fidesz ügyvezető alelnöke pedig becsület nélküli embernek nevezte Andor László uniós biztost, amiért nem képviselte Magyarországot a bizottság ülésén. Inkább lett volna esküszegő? Tudniillik a biztosoknak nem szabad országuk érdekeit képviselni a bizottságban.

Következő témánk, hogy Boros Péter volt miniszterelnök szerint a 20. század parancsa: soha többé baloldali kormányt Magyarországon. Íme egy józan jobboldali polgári demokrata?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Demokrata című hetilap főszerkesztője szerint büdös szájú proli, akinek nem tetszenek a Kerényi Imre által megrendelt festmények az új alaptörvényhez. Képzőművészeti kritika megfogalmazása előtt fogmosás?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a Washington Post című igen tekintélyes amerikai lapban is megjelentette felhívását Charles Gati, Mark Palmer volt budapesti nagykövet, valamint Haraszti Miklós a Szabad Európa rádió újraindításáról. A nyugati típusú demokrácia magyarországi hanyatlásával eljött az ideje, hogy az Egyesült Államok ismét elkezdje a SZER magyar nyelvű adásait. Fennáll a veszélye annak, hogy Budapest a putyini ideológia előretolt helyőrsége lesz – írják. Tényleg ennyire súlyos a helyzet?

És végül beszéljük meg, hogy a Fidesz nem volt hajlandó megszavazni a parlamentben az állambiztonsági akták nyilvánosságra hozatalát, amit az LMP javasolt. Kinek mitől van félnivalója?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!