rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. március 9.



Bolgár György kérdései 2012. március 9-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor szerint öt és félmillió embernek kellene munkából, vállalkozásból megélnie Magyarországon a jelenlegi hárommillió nyolcszázezer helyett. Akkor az egymillió munkahely megteremtése módosult egymillió hétszázezerre? Hogyan?

Ehhez kapcsolódik Parragh Lászlónak, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének nyilatkozata az Egyenes beszédben. Kálmán Olgának arra a kérdésére, hogy hol, milyen munkahelyen dolgozzanak az emberek, azt válaszolta: szedjenek gombát! Hogy ez eddig nem jutott eszünkbe!

Mit szólnak aztán ahhoz, hogy már termelni sem tud a legendás pécsi Zsolnai gyár, amelynek új tulajdonosa, a Simicska–Nyerges-féle Közgép megint elhalasztotta a megígért ötszázmillió forintos tőkeemelést? Nincs miből?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy újabb nyolcszázmillió forintot költenek kormányzati kommunikációra, és ezúttal is a kormánnyal jó, rendszeres viszonyban lévő cég tudott nyerni? Aki tud, az tud?

És végül beszéljük meg, hogy áprilistól több száz vonat áll le a MÁV új menetrendterve szerint, vonalbezárás nem lesz, csak a vonatok nem közlekednek. Fából megint vaskarika?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!