rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. március 13.



Bolgár György kérdései 2012. március 13-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az alaptörvény átmeneti rendelkezéseinek teljes megsemmisítését kérte az Alkotmánybíróságtól az állampolgári jogok biztosa. Az ombudsman szerint az átmeneti rendelkezések, amelyek között például az egykori állampárt által elkövetett bűnök miatt felelősnek minősítették az MSZP-t is, ellentétesek a jogállamiság és a jogbiztonság követelményeivel. Láttak, hallottak már ekkora jogi pofont itthonról?

Másik témánk, hogy a nemzetgazdasági miniszter kedvenc nemzetközi szervezete, az OECD is nagyon súlyos kritikát fogalmazott meg a magyar gazdaságpolitikáról. Nem baj? Így is az Orbán-kormánynak van igaza?

Ide kapcsolódik, hogy a korábbi értesülésekkel ellentétben mégis felfüggesztették az uniós támogatások egy részét, legalábbis elvileg. Magyarországnak júniusig van lehetősége arra, hogy korrigálja költségvetését és fenntarthatóvá tegye. Így döntöttek ma Brüsszelben az uniós országok pénzügyminiszterei.

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy az egykori SZDSZ-elnök Fodor Gábor szerint nem sikerült a Jobbik karanténba zárása, ezért célszerűbb lenne szóba állni a szélsőséges párttal. Igaza van?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a debreceni önkormányzat nem engedélyezte rovásírásos helységnévtábla felállítását a város határában?

És végül beszéljük meg, hogy már az első héten hatalmasat bukott a köztévé új szappanoperája, a kétmilliárdos Marslakók. Nem megy ez nekik?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!