rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. március 20.



Bolgár György kérdései 2012. március 20-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy egymás után kapjuk a súlyos figyelmeztetéseket a különböző európai testületektől. Legutóbb az Európa Tanács Velencei Bizottságától. Visszavonul-e az Orbán kormány, vagy folytatjuk a szabadságharcot?

Ezzel összefüggő témánk, hogy a magyar miniszterelnök tegnap a Budapestre látogató albán miniszterelnököt nevezte szabadságharcosnak, Albániát pedig teljesen alkalmasnak az uniós tagságra. Új szövetségeseket keresünk? A múlt héten Ukrajnában most Tiranában? Van ennek értelme?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Orbán Viktor szerint a kormány nem mondott le a olimpia megrendezésének tervéről, és ezért a Puskás stadion körül kis olimpiai központ is épül. Merjünk olimpiát álmodni?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy Schmitt Pál doktori disszertációja már négy évvel azelőtt készen volt, hogy 1992-ben megvédte. Erről ő maga írt egy most előkotort 1988-as cikkében. Vajon mire várt?

És végül beszéljük meg, hogy több mint hatvanezer forinttal emelik az orvosok nagy részének bérét és tizenöt-húszezer forinttal a szakdolgozókét. Vajon elég lesz-e a távozni akaró orvosok és nővérek, ápolók visszatartására?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!