rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. március 23.Bolgár György kérdései 2012. március 23-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a Médiatanács nem fogadta el az elsőfokú bíróság ítéletét az elnyert 92,9-es frekvenciánk ügyében, és föllebbezett. Ezek szerint a hatóság minden tőle telhetőt megtesz, hogy ez a fontos hírszolgáltató, a Klubrádió frekvenciához jusson – amint azt Orbán Viktor írta Hillary Clintonnak?

Másik témánk, hogy a magyar miniszterelnök szerint a magyar és a német gazdaság lassan, de biztosan összenő, Magyarország pedig a délnémet ipari zónához tartozik. Te jó ég, mi lesz a szabadságharccal?!

Ezzel kapcsolatban mit szólnak ahhoz, hogy a ma beiktatott új német államfő, Joachim Gauck beszédében többször is dicsérte a 68-as lázadó nemzedéket, amelyet Orbán Viktor többször is leszólt már? Német-magyar barátság?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy már Schmitt Pál távozására készül a Fidesz, a házszabály módosításával ugyanis két külön bekezdésben is foglalkoznak a köztársasági elnök lemondásával, például úgy, hogy amennyiben az államfő lemondana, erről országgyűlési vitát kellene tartani, és bármelyik frakció vagy tíz képviselő kezdeményezhetné, hogy az elnök ismételten fontolja meg távozási szándékát. Csak nem sejtenek valamit?!

Mi a véleményük továbbá arról, hogy már hétfőn elszállíthatják a Károlyi-szobrot a Parlament mellől, Károlyi repül, a turul marad, a demokratikus Magyarországon?

És végül: vajon össze tudja-e gyűjteni az LMP a kétszázezer szükséges aláírást népszavazási kezdeményezéséhez? Mi forog kockán?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!