rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. március 27.



Bolgár György kérdései 2012. március 27-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Schmitt Pál plagizált, de nem ő a hibás. Erre a következtetésre jutott a Semmelweis egyetem tényfeltáró bizottsága. Szerintük a köztársasági elnök ugyan szokatlanul nagy terjedelmű fordításra alapozta a doktori disszertációját, egy műből szó szerint átvett nyolc oldalt az idézeteket nem jelölte, de a Testnevelési Egyetem követte el a hibát, mert nem tárta fel a szövegazonosságot. Na ehhez mit szólnak? Hol élünk?

Másik témánk, a hol élünk témára: a szibériai Tuvából érkezett sámán lejtett tízperces táncot énekkísérettel a szent korona körül a parlamentben. Ahogy mostanában kérdezni szokták, ezt akkor így most hogy?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Kubában tartózkodó Benedek pápa nem találkozik az ottani ellenzékiekkel, fáradtságra hivatkozva. A Castrók fontosabbak?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a legfőbb ügyészség teljes körű jogi erkölcsi és politikai rehabilitációban részesítette Mindszenty József bíborost. De milyen alapon jön ehhez az ügyészség?

Beszéljük meg továbbá, hogy az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség üdvözli Károlyi szobrának eltávolítását a parlament mellől, mert szerintük Károlyi Mihály népköztársasága teremtette meg a bolsevista rémuralom szellemi és politikai alapjait. Nem a köztáraságét?

És végül ejtsünk szót arról, hogy a Magyar Nemzeti Bank becslése szerint az idén sokkal rosszabb lesz, sokkal magasabb lesz az infláció, mint ahogy a kormány tervezte. 4,2 százalék helyett 5,6. Bírjuk majd forinttal?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!