rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. április 3.Bolgár György kérdései 2012. április 3-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy vajon ki lesz Schmitt Pál utódja. Mit számít ez és vajon mi magyarázhatja, hogy Orbán Viktor csak két hét múlva nevezi meg a jelöltet. Csak nem gondolják komolyan a szélesebb körű egyeztetést?

Másik témánk is összefügg a Schmitt-üggyel. A nemzeti erőforrás minisztere nem fogadta el a Semmelweis egyetem rektorának lemondását. Tulassay Tivadar ezt a múlt héten jelentette be mondván, hogy az államfő doktori címének megvonása után a jelek szerint megingott benne a felügyelő hatóság bizalma. Most ezek szerint visszatért?

És ha már Tulassay. A rektor testvére ellen hozott fel plágium vádat a Magyar Hírlap. Tulassay Zsolt ezt cáfolta, de ő is lemondott a Semmelweis egyetem habilitációs bizottságának elnöki tisztéről.

Ezzel összefüggésben is érdekes, hogy Lázár János a Fidesz frakcióvezetője tegnap a parlamentben kemény támadást intézett a magyar tudomány ellen. Szerinte a Schmitt-ügy kapcsán a tudománynak szembe kell néznie az elmúlt ötven évével. Ehhez vajon mit szólnak az akadémikusok és egyetemi tanárok.

Beszéljük meg aztán, hogy Kövér László házelnök, ha nem is személyesen, hanem más közvetítésével bocsánatot kért amiatt, hogy tegnap a parlament arról beszélt, az ellenzék nem való az országgyűlésben. Vagy ahogy ő fogalmazott, méltánytalanul van ott. Melyik az igazi Kövér?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy egy osztrák zöldpárti európai parlamenti képviselőnő panaszt tett az Echo tévé ellen, mert ott ótvar hazug idiótának nevezték. Meddig terjed a szólásszabadság?

És végül mi a véleményük arról, hogy megbukott az LMP népszavazási kezdeményezése, nem sikerült kétszázezer aláírást gyűjteni. Mi lehet ennek az oka, és mekkora a tekintélyvesztése a pártnak. Vagy esetleg nem is vesztettek presztízsükből, mert százhatvanezer aláírást mégiscsak összegyűjtöttek?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!