rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. április 5.



Bolgár György kérdései 2012. április 5-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy ha muszáj, Kövér László hajlandó elvállalni a köztársasági elnöki posztot. De mi az, hogy muszáj? Ezzel kapcsolatban mit gondolnak arról, hogy Orbán Viktor szerint szép köztisztséget kell adni a lemondott Schmitt Pálnak. Jutalmat érdemel?

Következő témánk, hogy a tiszaeszlári vérvádat elevenítette fel 130 év múltán a parlamentben egy jobbikos képviselő. Büntetlenül folyhat az antiszemita uszítás a magyar országgyűlésben? Hol marad a magukat demokratikusnak valló pártok egységes felzúdulása? Kormányé és ellenzéki együttesen?

Mi a véleményük ezzel összefüggésben arról, hogy a rendőrség megszüntette a nyomozást a betyársereg vezetőjének rasszista kijelentései miatt, mert szerintük nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése azzal, az úgynevezett magyar szigetrendezvényen a következő hangzott el: „El kell jutni oda, hogy egy gépkarabélynak a elsütő billentyűjét valaki meg tudja húzni, esetleg akkor, ha egy másabb bőrszint lát. Valamint, hogy bennünk lesz-e annyi, hogy le merjünk lőni egy rohadt tetves zsidót.” Meddig vár ölbe tett kézzel a demokratikus igazságszolgáltatás.

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a rendőrséget hívta ki a saját védelmében az a szigetszentmiklósi gimnáziumi igazgató, akit a megyei kormányhivatal nevezett ki a tantestület és a szülők tiltakozása ellenére?

És végül beszéljük meg, hogy akár 325 forintra is romolhat az euró árfolyama, ha a kormány továbbra sem állapodik az IMF-fel. Erre figyelmeztet több szakértő. Érdemes megvárni?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!