rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. április 18.Bolgár György kérdései 2012. április 18-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a jelek szerint nem akar engedni a kormány az Európai Uniónak az IMF-hiteltárgyalások ügyében. A Nemzetgazdasági Minisztérium ugyanis tegnap olyan törvénymódosítást terjesztett elő a parlamentben, amely nem veszi figyelembe az Európai Központi Bank múlt héten megismételt kifogásait. Eszik, nem eszik nem kapnak mást? És mi vajon kapunk-e hitelt? Ha pedig nem akarunk kapni, mi lesz velünk?

Másik témánk, hogy egyértelműen rossz visszhangot váltott ki Európában Áder János jelölése a köztársasági elnöki tisztségre. Szinte minden újság azt emeli ki, hogy Orbán Viktorhoz abszolút lojális politikus lesz az államfő, aki zokszó nélkül vett részt például a Fidesz jobboldali populista párttá való átalakításában. Na és? Vagy éppen ezért?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a kormány kiosztott egy pofont az alapvető jogok országgyűlési biztosának is, aki nemrég az Alkotmánybírósághoz fordult, mert aggályosnak tartja, hogy az alaptörvényhez kapcsolt átmeneti rendelkezések több esetben egyáltalán nem átmenetiek. Most viszont az alaptörvénybe beillesztenének egy olyan módosítást, amely szerint akkor is az alaptörvény részét képezik, tehát az Alkotmánybíróság már nem vizsgálhatja a beadványt. Hiszen az alkotmányt nem minősítheti alkotmányellenesnek. Ügyes?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a náci norvég tömeggyilkos, akinek a pere a napokban kezdődött, az Orbán kormányt védte az Európai Unióval szemben. Amely nyomás alá helyezi a nacionalista pártokat, amint hatalomra kerülnek. Na még csak ő hiányzott?

Mit gondolnak aztán a Gyurcsány-frakció megalakításának esélyeiről, lehetséges-e jogi trükkel sarokba szorítani a kormányt?

És végül beszéljük meg, hogy az Echo tévé levette a műsorról a Demokrata kör című programot, a Demokrata című hetilap beszélgető műsorát, mert Bencsik András főszerkesztő suttyónak nevezte Demján Sándort. Aki tiltakozott a Nagy Imre-szobor esetleges elmozdítása ellen. Bencsik emiatt távozik az Echo tévéből. Ilyen kényes ízlésű volna az Echo tévé?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!