rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. április 24.Bolgár György kérdései 2012. április 24-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a kormány egy sor új adóval próbálja egyensúlyba hozni az egykulcsos személyi jövedelemadóval felborított költségvetést. Telefon, sms, biztosítások, banki műveletek, csekkbefizetés, lesz itt minden mi szem szájnak ingere. Ezt is zokszó nélkül lenyeli az ország? Meg azt is, hogy a 98 százalékos végkielégítési adót megszüntetik? Fideszesekre nem lesz érvényes?

Ezzel is részben összefüggésben mit szólnak a közlekedési szabálysértések szigorúbb büntetéséhez? Amitől viszont mintha felzúdult volna a közvélemény. Indokolatlanul?

Következő témánk Orbán Viktor brüsszeli tárgyalása az Európai Bizottság elnökével José Maunel Barrosóval. A magyar miniszterelnök szerint most már nincs akadálya a hiteltárgyalások megkezdésének. Ezt azonban Brüsszelben az Európai Bizottság képviselői egyelőre nem erősítették meg. Most akkor engedtünk? Vagy Brüsszel engedett? Vagy semmi sem változott? Hiszen a magyar kormány szerint eddig sem volt semmiféle akadálya az IMF hitelnek?

Mit szólnak aztán ahhoz, hogy Orbán Viktor szépen faképnél hagyta a Nabucco gázvezetéket, és megegyezett az oroszokkal a Déli Áramlat építéséről. Holott néhány évvel ezelőtt pontosan emiatt támadta Gyurcsány Ferencet Brüsszelben és Washingtonban. Amit szabad Orbánnak nem volt szabad Gyurcsánynak?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a Népszabadság sorozatban megjelenő cikkei alapján úgy tűnik, sok mindent továbbra sem tudunk az Orbán család vagyoni gyarapodásáról. Sem azt, hogy budai házuk mekkora lett, sem azt, hogy mennyiért adták el tokaji szőlőjüket. Az viszont kiderült, hogy Kékessy Dezső volt párizsi nagykövet vette meg a sárazsadányi birtokot is még 2009-ben. Spongyát rá?

És végül a Jobbik ki akarja radírozni a nemzeti alaptantervből Faludy György költőt, mégpedig azon az alapon, hogy Faludy szerintük kommunistából átvedlett szabaddemokrata volt, aki nyíltan vállalta biszexuális hajlamát. Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás minisztere parlamenti válaszában mindössze annyit írt egy jobbikos képviselőnek, hogy a NAT még csak tervezet és véglegesítése nem történt meg. Jól megvédték Faludyt?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!