rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. április 25.



Bolgár György kérdései 2012. április 25-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az Európai Bizottság hozzájárult a tárgyalások megkezdéséhez Magyarország hitelkérelméről. Brüsszel szerint ugyanis Orbán Viktor tegnap garantálta Barroso elnöknek, hogy a jegybanki törvényt a bizottság igényei szerint módosítják. Hogy hogyan és miben, azt egyébként még most sem tudjuk. Azt viszont igen, hogy a bírák nyugdíjazása és az adatvédelmi biztos ügyében a bizottság feljelenti Magyarországot az Európai Bíróságnál. Most akkor ki adta be a derekát kinek? Vagy mindkét fél egyenes derékkal fejezte be a politikai szkanderezést?

Mit szólnak ezzel kapcsolatban ahhoz, hogy a forint szárnyalni kezdett a brüsszeli döntés óta? Minden rendben? Elmúlt a gazdasági összeomlás veszélye?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a kormány eltörli az úgynevezett pofátlan végkielégítésekre kirótt 98 százalékos büntetőadót. Vagyis a kormányból esetleg távozó miniszterek is már csak a 16 százalékos egykulcsos adót fogják megfizetni végkielégítésük után. Mert megérdemlik?

Beszéljük meg aztán, hogy elsőfokon elbukott a Dávid Ibolya és Szilvásy György ellen indított pert az UD Zrt-s hangfelvételek nyilvánosságra hozása miatt. A bíró ítéletének indoklásában többször kiemelte, hogy a megvádolt politikusok – a két említetten kívül még Herényi Károly egykori MDF-es frakcióvezető és Tóth Károly a nemzetbiztonsági bizottság szocialista alelnöke – törvényesen az alkotmány szellemében jártak el. Az ügyészséget viszont a bíró élesen bírálta. Hitték volna?

És végül mint gondolnak arról, hogy egy jobbikos önkormányzati képviselő javaslatára teret neveznek el Horthy Miklósról Gyömrőn? Ez még csak a kezdet?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!