rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. április 27.Bolgár György kérdései 2012. április 27-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor szerint a magyar kormány nem változtat a céljain, nem von vissza semmit, nem függeszt föl semmit, és nem változtat semmit. Ez a beszéd? Út az egyedülálló magyar sikerekhez?

Másik témánk, hogy az Európa Tanács a médiatörvény szinte teljes átírását kéri a magyar kormánytól, egészen addig bezárólag, hogy az új törvényt ne kétharmados parlamenti többséggel, hanem több párt egyetértésével fogadják el. Falra hányt európai borsó?

Következő témánk, hogy a parlament mentelmi bizottsága nem indít vagyonnyilatkozati eljárást Orbán Viktor ellen budai háza miatt, mert a miniszterelnöknek az ingatlan-nyilvántartás adatai szerint kell kitöltenie nyilatkozatát, és ennek a feltételnek meg is felelt. Igaz, az ingatlanában bekövetkezett változást még nem vezették át a földhivatalban. Na és?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy az OTP vezére szerint a tervezett banki tranzakciós adó rendkívül kockázatos, mert a cégeknek is jelentős többletteher, és lelassíthatja az egész magyar gazdaságot. Bár a hiánycélt a kormány tartani fogja, azt velünk fizettetik meg – mondta Csányi Sándor. Megint azt kérdezem: na és?

És végül beszéljük meg, hogy a Honvédelmi Minisztérium azt szeretné: vezessék be a honvédelmi képzést a 12-13 éves diákok számára, és vegyék ezt be a Nemzeti Alaptantervbe. Hende Csaba honvédelmi miniszter, aki napokban Miskolcon járt, meg is állapodott a polgármesterrel: eszerint a polgármester vállalta, hogy a miskolci oktatási intézményekben megszervezik a katonai ismereteket tantárgy bevezetését. Szükség lesz a honvédelemre?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!