rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. május. 2.Bolgár György kérdései 2012. május 2-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az ellenzék nagyobb részének távollétében, kisebb részének nem szavazata ellenére a kétharmados kormánytöbbség elsőre megválasztotta Áder Jánost köztársasági elnöknek. Áder első beszédében arról szólt, hogy a demokrácia igazságai mindig vitákban születnek meg, amelyekből soha sem hiányozhat egymás tisztelete. Mint mondta, ne arról szóljon az életünk, hogyan toroljuk meg sérelmeinket, hanem arról, hogyan tegyük helyre kudarcainkat és tévedéseinket. Új hang?

Ehhez kapcsolódó téma, hogy az új államfő megválasztása után az elnöklő Lezsák Sándor a Himnusz valamint a Székely Himnusz eléneklésére szólította fel a képviselőket. Ennek vajon mi az üzenete?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Hírtévé és persze a Fidesz is plágiummal gyanúsítja Gyurcsány Ferencet, de a volt miniszterelnök szellemi táborában is sokan kényesnek tartják az ügyet. Védhető-e Gyurcsány álláspontja vagy az eltüntetett szakdolgozatok miatt gyakorlatilag nem?

Beszéljük meg aztán, hogy sokan mentek el tegnap a szakszervezetek és a demokratikus ellenzéki pártok majálisára a Városligetbe. A helyzet fokozódik?

És végül mi a véleményük arról, hogy a Freedom House nevű ismert nemzetközi jogvédő civil szervezet drámaian leminősítette a magyar sajtót: szabadról részben szabadok lettünk. A kormány szerint ez is csak a nemzetközi lejárató akció része. Ha csak úgy nem?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!