rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. május. 10.



Bolgár György kérdései 2012. május 10-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a kormány ugyan egymás után emeli a legkülönbözőbb adókat, de azt állítja, hogy nem emelkednek a közterhek, legalábbis a jövő évtől. Ezt vajon hogy gondolják?

Beszéljük meg aztán, hogy Deákot emlegette és a kiegyezést sürgette ismét a ma hivatalba lépett köztársasági elnök Áder János. Jelent ez valamit vagy ebben a kétharmados hatalom gyakorlásban akár ki is egyeznének.

Következő témánk, hogy a fideszes egri polgármester bocsánatot kért Székhelyi Józseftől, amiért az önkormányzat tavaly ősszel zsidósága miatt nem engedte őt fellépni a városban. A botrányban érintett két képviselő lemondott az illetékes bizottság vezetéséről, a polgármester pedig arra kérte az izraeli nagykövetet, mégis látogasson el Egerbe és együtt demonstrálják, hogy nem tűrnek el semmilyen megkülönböztetést. Ez akkor így rendben is lenne?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Kúria törvénytelennek minősítette a XII. kerületi turulszobor fennmaradását, mert annak idején az önkormányzat többször is megsértette a jogszabályokat. Viszont azóta változott a törvény, úgyhogy a szobor maradhat. Akkor ez is rendben?

És végül mi a véleményük arról, hogy Pintér Sándor belügyminiszter sofőrje rokkant parkolóhelyen állt meg, Balsai István alkotmánybíró pedig az egyirányú utcában a forgalommal szemben hajtott ki az alkotmánybíróság épülete mellől. Méghozzá éppen az ott tüntetők szeme láttára. Balsai később azt mondta, hogy azért ment rossz irányba, mert a kocsija eleve úgy állt. Szóval még ez is? Mindenesetre Pintér sofőrje harmincezer forintos büntetést kapott. A szabály az szabály?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!