rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. május. 17.Bolgár György kérdései 2012. május 17-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy még vitáznak a Klubrádió halálos ítéletén a Fideszben – írja a mai Népszava. Vajon csak a kivégzés módszerein, vagy magán az ítéleten is gondolkoznak? Vagy lehet, hogy csak üldöztetési mániánk van?

Másik témánk, hogy elővette az ingatlanadó egyik lehetséges formájának ötletét a kormány. Mégpedig az önkormányzatokra bízva a végrehajtást és a behajtást. Nem központi adó lenne tehát, hanem helyi, és az értéknövekedést terhelné. Az így már egészen más?

Mit szólnak ezzel kapcsolatban ahhoz, hogy kéthetente változnak az adószabályok Magyarországon? Tavaly például huszonegyszer módosítottak rajtuk és persze rengeteg új adónemet vezettek be. Mert megérdemeljük? Vagy mert nálunk nincsenek megszorítások?

Mi a véleményük aztán arról, hogy tizenkét évre szállítanák le a büntethetőség alsó korhatárát a jelenlegi tizennégy évről. Majd megtanulja az a gyerek a börtönben, hogy mi a törvény és a rend?

És végül beszéljük meg, hogy újabb magyar-román konfliktus van kialakulóban, ezúttal amiatt, hogy Székelyudvarhelyen újra temetik a Spanyolországban több mint fél évszázada meghalt Nyírő József írót, aki parlamenti képviselőként az utolsó pillanatig kitartott Szálasi mellett. A bukaresti magyar nagykövet, Füzes Oszkár, korábbi népszabadságos újságíró román újságírókkal közölte, Nyírő József nem volt nyilas, nem volt antiszemita és nem volt románellenes. Az Index újságírója viszont Nyírő életútját bemutatva összegzésként így ír: lehet, hogy igaza van Füzes nagykövetnek és Nyírő nem volt hungarista náci, de összehúzott szemmel, bombafüstben eléggé annak látszott.Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!