rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. február 9.

Bolgár György kérdései a 2010. február 9-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor a múlt heti évértékelő után megkezdte a kampányt, és már az ígéreteket is. Egymás után nyilatkozott a köztévének és a hírtévének. Utóbbinak azt mondta, hogy a Fidesz kormányra kerülése után zöld bankot hoz létre a panellakások felújítására és energiatakarékos korszerűsítésére, mégpedig úgy, hogy az a lakóknak az egy fillérjébe se kerüljön. Az akkor hány tízmilliárd? És hányan részesü

lhetnek belőle? Ha pedig nem kerül egy fillérjébe sem a lakóknak, akkor miért kell hozzá bank?

Ugyancsak Orbán szerint egy rendes országban születni és meghalni ingyen lehet. Magyarország pedig nem ilyen ország. Mindezt azzal kapcsolatban mondta, hogy az MSZP 75 ezer forintos temetési segélyt ígért az arra rászorulóknak. Rendes országban azonban ingyen temetés volna?

Mit szóltak ezenkívül Bokros Lajos hétvégi helyzetértékeléséhez, különösen Orbánéhoz viszonyítva. Van esélye a rációnak?

Következő témánk, hogy Fábry Sándor nem ígér, hanem büntetőjogi felelősségre vonást sürget Gyurcsány és Veres ellen. Sőt az őszödi beszédet támogató Esterházy Péter és Nádas Péter ellen is bűnsegédlet miatt. Ez vicc, vagy komoly?

És ha már irodalom, mit szólnak ahhoz hogy az egyik magyar sörmárka Radnóti versével reklámozza magát. „Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent, nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt kis ország.” Szabad ezt sörre használni?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!