rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. május. 23.Bolgár György kérdései 2012. május 23-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy néhány módosító javaslattal tompítják vagy legalábbis e pillanatban úgy látszik, hogy tompítani kívánják a médiatörvény Klubrádió-ellenes élét. A kés azonban nincs eldobva. Vagy Damoklesz kardja?

Aztán beszéljük meg, hogy megint háromszáz forint fölött van euró árfolyama, sőt Demján Sándor szerint háromszáztíz-háromszáztizenöt lenne a jó árfolyam. Kinek? Merre tart a forint és a magyar gazdaság?

Következő témánk, hogy az ellenzék teljes ellehetetlenítése a Fidesz célja azzal a napokban felvetett két ötlettel, hogy megvonnák az állami támogatást a pártoktól, és előzetes regisztrációhoz kötnék a választáson való részvételt. A Fidesznek állami támogatás nélkül is lesz pénze, a regisztrációval pedig távol lehet tartani a részvételtől a középosztály alattiakat.

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy az alkotmánybíróság visszadobta a Szabadság és Reform Intézet alkotmányjogi panaszát arról, hogy a kormány tevékenysége a hatalom kizárólagos birtoklására irányul. Bár ezt az új alaptörvény is tiltja, az alkotmánybíróság szerint nem állapítható meg a beadványt benyújtók személyes és tényleges érintettsége. Ezek szerint csak tízmillió magyar együttes panaszát lehetne elbírálni? Vagy még azt sem?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy az egri polgármester javaslatára leváltották az egri kulturális bizottság fideszes elnökét, ő vezette ugyanis tavaly ősszel azt a bizottsági ülést amelyen arról volt szó, hogy a zsidó SZDSZ-es Székhelyi Józsefet ne hívják meg egy egri fellépésre.

És végül beszéljük meg, hogy disznólábakat aggattak a Wallenberg-szoborra Budapesten, a rendőrség azonban nem indít eljárást. Mert ez így normális?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!