rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. május. 29.Bolgár György kérdései 2012. május 29-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy soha nem volt még olyan népszerűtlen Orbán Viktor, mint most. A kormányváltáskor még 53, most már csak a megkérdezettek 26 százaléka kedveli őt. Nála még Navracsicsot, Vargát és Kósát is többen szeretik. Vajon miért?

Másik témánk, hogy a miniszterelnök megint levelezni kezdett velünk egy újabb nemzeti konzultáció keretében. Megmondja neki a nép, hogy mit gondol?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a parlamentben a búcsúzó Fidesz frakcióvezető Lázár János tele szájjal szidta az amerikaiakat, akik szerinte az LMP-t és az MSZP-t pénzelik. A magyar kormányt és a Fideszt segítő amerikai kampánystratégákról és imázsformálókról, akiket a magyar kormány pénzel, nem kéne esetleg beszélni? És valóban, a külföldi cégeket kellene inkább vizsgálni, nem pedig a Közgépet, ahogy Lázár mondja? A magyar választók is ezt szeretnék?

Mi a véleményük továbbá a Nyírő újratemetési botrányról, az éleződő magyar-román feszültségről és arról, hogy az Orbán-kormány a jelek szerint hozzálátott a Horthy rendszer teljes tisztára mosásához. Nem csoda, hogy a budapesti orosz nagykövet, aki másfél éve még szimpatizált Orbán törekvéseivel, egy konferencián közölte, Oroszország elutasítja a második világháború politikai átértékelését. Nem baj?

És végül ezzel is összefüggésben beszéljük meg, hogy a közszolgálati Duna tévében egymást érik a szélsőjobboldali szellemiségű műsorok. A tévé igazgatója Dobos Menyhért két hete nem hajlandó nyilatkozni nekünk. Rockenbauer Zoltán művészet főszerkesztő pedig ma azt mondta, kérésünkre, hogy nem áll módjában nyilatkozni. Értik?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!