rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. május. 30.Bolgár György kérdései 2012. május 30-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az MSZP beérte a Fideszt a Tárki legfrissebb közvéleménykutatása szerint. Áprilishoz képest a kormánypárt támogatottsága 21 százalékról 16-ra csökkent a teljes népességben. A szocialistáké viszont 13-ról 15-re nőtt. A változás a biztos pártválasztók körében is jelentős, a Fidesz 39-ről 32 százalékra esett, az MSZP 25-ről 31-re emelkedett. Mi történt?

Másik témánk, hogy az Európai Unió mégsem veszi el tőlünk azt a 150 milliárd forintnyi támogatást, amelyet két hónapja azért fagyasztottak be, mert a magyar kormány nem tudta bizonyítani, hogy tartósan 3 százalék alatt tartja a költségvetési hiányt. Azóta Orbánék bejelentettek egy erre az évre, majd egy jövő évre vonatkozó kiigazító csomagot, és az Európai Bizottság most úgy döntött, hogy a kilátásba helyezett szankció feloldását javasolja. Ezt megúsztuk?

Mit szólnak ezzel összefüggésben is ahhoz, hogy a Telenor után a Vodafone is bejelentette, a távközlési cégekre kivetett új adót kénytelen lesz áthárítani ügyfeleire, vagyis ránk. Mást vártak?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy 25 kérdésre vár választ tőlünk Orbán Viktor a nemzeti konzultáció keretében. Lesz ennyi válaszunk?

És végül beszéljük meg, hogy Schmitt Pál benyújtotta igényét egy házra, és a hivatal már keresi a volt államfőnek kijáró lakhatási lehetőséget. Ami jár az jár?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!