rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. május. 31.



Bolgár György kérdései 2012. május 31-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy kezd veszélybe kerülni az IMF-hitel, miután az Európai Központi Bank nem elégedett a magyar jegybanktörvény tervezett módosításával. Márpedig ez a feltétele a tárgyalások megkezdésének. Lehet, hogy tényleg nem akarunk kölcsönt kapni a Nemzetközi Valuta Alaptól?

Ezzel összefüggésben érdemes megfontolni Orbán Viktor tegnap esti szavait, amelyek szerint bármeddig kibírná Magyarország az IMF segítsége nélkül is. Akkor csak azt várjuk, hogy tegyenek nekünk egy szívességet?

Mit szólnak ezenkívül ugyancsak a miniszterelnök egy másik mai nyilatkozatához, miszerint az Európai Unió által javasolt válságkezelést Magyarországnak érdemes elutasítania. A diplomácia táncrendje miatt azonban az elutasítást úgy kell előadni, mintha barátkozni szeretnénk. És ezt vajon milyen arccal hallgatják Brüsszelben?

Mi a véleményük továbbá arról a tegnapi közvélemény kutatásról, hogy az MSZP lényegében beérte a Fideszt?

Aztán, minket érintő téma, hogy Áder János köztársaság elnök nem írta alá a médiatörvény módosítását, de nem tartalmi okokból, hanem csupán eljárási hiba miatt küldte vissza a parlamentnek. Nesze semmi fogjuk meg jól?

És végül beszéljük meg, hogy akár több tízmilliárd forintba is kerülhet a Kossuth tér átépítése a legutóbbi hírek szerint. Önök értik, hogy mi kerül ennyibe?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!