rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. június 11.Bolgár György kérdései 2012. június 11-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a spanyol bankoknak ígért mentőcsomag után vajon közeledik-e az Európai Egyesült Államok? És ha igen, kimaradunk-e belőle? Akár így, akár úgy, igaza van-e Spíró Györgynek, aki a Magyar Narancsban arról beszélt, hogy vége az európai békekorszaknak?

Másik témánk, hogy az Európa Tanács valószínűleg megfigyelés alá helyezi Magyarországot, mert még az európai jobboldal jelentős része is úgy véli, hogy az Orbán kormány lebontja a demokráciát. Figyeljenek csak, mást úgysem tudnak tenni?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz a finom kis videobotrányhoz, amelynek mai következményeként kirúgták állásából a kormány közlekedési politikáját alaposan eláztató vasúti szakértőt? Az illető a szakszervezetekkel folytatott tárgyaláson azt mondta, hogy újabb vonalbezárások várhatók, de majd csak akkor, ha a büdös mocskos IMF-re lehet kenni az egészet. A Fejlesztési Minisztérium Közlekedéstudományi Intézetének vezető szakértője arról is beszélt a szakszervezeti portálon közzétett felvételen, hogy a vasúti felújításokat ki tudja, miért, nem ott végzik, ahol szükség volna rájuk. Ami ugyebár felveti a korrupció gyanúját. A minisztérium szerint nem kell vizsgálat az ügyben, elég kirúgni azt akinek a szája jár?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy az ombudsman szerint törvénysértő volt a Kossuth téri fák kivágása?

Beszéljük meg aztán, hogy Kövér László székelyföldi kampánya ellenére csak az RMDSZ szerepelt jól a romániai helyhatósági választásokon. Ott sem szeretik a beleszólást?

És végül egy hosszú mondat a cenzúráról. Kicenzúrázták a Kossuth-díjas Parti Nagy Lajost valamint Kőszeg Ferencet és Makai Józsefet a Belügyminisztérium menekültügyi kiadványából, amelyet uniós pénzből támogatnak. A közszolgálati rádió és tévé kicenzúrázta a Klubrádiót zenei szerkesztőnk, Göczey Zsuzsa díjának megemlítésekor, és végül a Budapesti Közlekedési Központ megtiltotta egy buszvezetőnek a rádióhallgatást, azt meg főleg, hogy Klubrádiót hallgasson.Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!