rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. június 11.

Bolgár György kérdései a 2010. június 11-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a szakszervezetek egyelőre nem akarnak sztrájkolni az állami vállalatok 15 százalékos bérmegvonása, illetve a várható indoklás nélküli elbocsátások miatt. Cser Ágnes, az Egészségügy Dolgozók Szakszervezetének elnöke a Népszabadságnak azt mondta, akár még jól is járhatnak ezzel a lépéssel, mert sokan méltatlanul ülnek köztisztviselői székben. Ha csak így nem?

Másik témánk is kapcsolatos ezzel. Ugyancsak a Népszabadságnak Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter úgy nyilatkozott, hogy nem lesznek tömeges elbocsátások, ugyanakkor visszaállítják a bezárt vasúti szárnyvonalakat és megnyitják a becsukott kis postákat. De miből, ha 15 százalékkal kevesebb lesz a pénz?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Fidesz-kormány akkor is 2 millió forintban maximálja az állami vezetők, köztük a Nemzeti Bank elnökének fizetését, ha ehhez kell az EU hozzájárulása, sőt a jegybanki törvény módosítása is. A bankelnöki fizetés megállapítása egyébként az Index szerint még az első Orbán-kormány alatt került be a törvénybe, és azóta ilyen magas, illetve még a korábbi időszakban lett ilyen magas, csak a törvénybe került már ilyen magas szinten.

Mit gondolnak továbbá arról, hogy az új kulturális államtitkár, Szőcs Géza Julianus barát programot szeretne indítani a magyarság genetikai eredetének kutatására. Mint egy interjúban mondta, kíváncsi arra, hogy a finnugor elmélet hogyan állja ki a genetikai összevetés próbáját. Új múltat találunk?

És végül mi a véleményük arról, hogy egy brit tanulmány szerint az egészségügyi világszervezet és néhány gyógyszergyár összeesküvése miatt költött a világ annyi pénzt az új infekció elleni védőoltásra és gyógyszerre. Be kell-e dőlni egy tanulmánynak vagy érdemes rá odafigyelni?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!