rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. június 20.Bolgár György kérdései 2012. június 20-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Áder János szerint Magyarország nincs nemzetközi karanténban és badarság az is, hogy az Európai Unió csak velünk foglalkozna. Vitás kérdésekről beszélünk, és ez a demokratikus működés része. Mondta a köztársasági elnök a Heti Válasznak adott interjúban. Ha nem karantén, akkor ez micsoda?

Ehhez kapcsolódik, hogy a kormány továbbra sem reagál a Nobel-békedíjas Elie Wiesel levelére, amelyben az író jelezte, hogy visszaadja magas magyar kitüntetését az újjáéledő Horthy-kultusz és Nyirő József újratemetési kísérlete miatt. Közben úgy volt, hogy a címzett Kövér László az országgyűlés elnöke már ma választ ad a levélre, ebből azonban az lesz, hogy állítólag holnap írja meg a levelet, és azt nyilvánosságra is hozzák. Közben ennek ellenére a kormány egyetlen kommunikációs államtitkára vagy helyettes államtitkára, vagy szóvivője sem hajlandó nyilatkozni az ügyben.

Következő témánk, hogy öt év után jogerősen felmentették a Zsanett-ügyben erőszakkal vádolt rendőröket. Annak idején a botrányba belebukott az országos és a budapesti rendőrfőkapitány, a rendészeti biztonsági szolgálat főnöke, valamint Petrétei József igazságügyi miniszter is. Vajon miért?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy hosszú-hosszú évek után mégiscsak elítélték három és fél évre a Fidesz egykori gazdasági tanácsadóját, Varga Tamást áfacsalás miatt. Varga hat évig bujkált külföldön, és csak 2005-ben fogták el. Most pedig, 2012 közepén, elítélték.

Mi a véleményük aztán arról, hogy Brazíliából akar fizető egyetemistákat hozni a magyar felsőoktatásba Hoffmann Rózsa államtitkár. Chilei cseresznye à la Torgyán?

És végül foci. Beszéljük meg, hogy félmilliárd forintot adna két fideszes képviselő a diósgyőri futballstadion felújítására a jövő évi költségvetésben. Hol közpénz van, ott stadion is lesz?

És a játékvezetőket hazaküldték a labdarúgó Európa Bajnokságról. Kassai Viktor és társai tegnap az EB eddigi legnagyobb hibáját követték el az angol-ukrán meccsen. Közeledik a videobíráskodás ideje?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!