rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. július 10.Bolgár György kérdései 2012. július 10-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy alig pár száz forintba kerül egy családnak a most elfogadott pénzügyi tranzakciós illeték havonta. Legalábbis a kormány szerint. Ügyesen terítik szét a megszorításokat? Észre sem vesszük őket? Vagy a sok pár százból pár ezer lesz? Szakértők ugyanakkor arra hívják fel a figyelmet, hogy a nemzeti bankra kivetett tranzakciós adót vagy az alkotmánybíróság, vagy az Európai Unió mindenképpen megfúrja. Mert alkotmányellenes, illetve az uniós jogba ütközik. Lehet, hogy az Orbán-kormány mégsem akar megegyezni az IMF-fel a kért hitelről?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy az európai emberi jogi bíróság, a strasbourgi szerint a magyar állam tömeges jogsértést követett el az indoklás nélküli elbocsátások törvényi lehetőségének megteremtésével. Na és? Majd egy újabb adóval kifizetjük a kártérítéseket?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a kormány nagy nehezen megtalálta a híres filmszínész, Hugh Grant címét és részletes levélben világosította fel őt arról, hogy miért jó a magyar médiatörvény. Erre van pénz és energia?

És végül beszéljük meg, hogy szinte kisebbségben érzik magukat az országban az átlag magyarok, mert becslésük szerint legalább kétmillió cigány, egymillió zsidó és határon túli valamint félmillió kínai él Magyarországon. Ennyire rossz volna a szemüvegük?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!