rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. július 11.



Bolgár György kérdései 2012. július 11-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a helyzet fokozódik, már a rendőrségen ülnek az előállított LMP-s országgyűlési képviselők, akik délelőtt a Közgép telephelyén leláncolták magukat. A politikusok szerint a Simicska Lajoshoz köthető cég törvénytelenül jutott óriási közbeszerzési megbízásokhoz. A Közgép feljelentést tesz ellenük. Vajon kinek lesz igaza? És vajon igaza van-e a Fidesz szóvivőjének Selmeczi Gabriellának, aki szerint csak arról van szó, hogy a kormány a magyar vállalkozókat védi és képviseli a külföldiekkel szemben?

Aztán vajon milyen feljelentések születnek egy újabb Dániel-ügyben? Az ismert ügyvédet, Dániel Pétert, aki nemrégiben festékkel öntött le egy frissen felavatott Horthy-szobrot, a bíróságon ütötte meg a gój motorosok vezetője, többen pedig mocskos zsidózták. Vajon felvetődik-e a rasszista indíték az ügyészség szerint, mint a magyarokra támadó cigányok esetében, akik nemrég harmincnégy év börtönt kaptak a bíróságon?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Fővárosi Főügyészség is alaptalannak nevezte a filozófusok elleni ötszáz millió forintos hűtlen kezelésről szóló gyanúsítást, aminek ügyében a rendőrség nemrég megszüntette a nyomozást, és amit még tavaly az elszámoltatási biztos, Budai Gyula vetett fel? Ismert, főleg liberális filozófusokkal szemben.

Beszéljük meg továbbá, hogy Orbán Viktor a jelek szerint semmiben nem akar engedni az IMF-nek a jövő héten kezdődő hiteltárgyalásokon, sem az egykulcsos adóban, sem a vagyon- vagy az ingatlanadó esetleges bevezetésében, sem a nemzeti bankra kivetett illetékben. Adják oda a pénzt, és menjenek Isten hírével?

És végül mi a véleményük a szocialista Suchman Tamás ötletéről, amely szerint a 2014-es választások után ha sem a szocialisták, sem a Fidesz nem nyerne, akkor akár nagykoalíció is születhetne, ha erre volna esetleg szükség?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!