rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. július 11.

Mi történt a bíróságon?
Dániel Péter, ügyvéd

Bolgár György: - Nem mi rendeztük így, hanem az élet, de Dániel Péter ügyvéd van a vonalban. Nem tudom, hallotta-e, hogy az előző telefonáló Mészáros Imre volt, aki Ön szerint megütötte Önt, szerinte viszont ez nem így volt, hanem csak eltolta az állkapcsát.

Dániel Péter: - Értem. Mészáros úr pofátlanul hazudik. Ez a következőképpen zajlott. Én megérkeztem ma délelőtt a Wittner-tárgyalásra, és ott a bíróság épületében a folyosón öt-hat gój motoros jelmezes figura állt. Ahogy mentem a tárgyalóterem felé, ezek az emberek gyakorlatilag azonnal megismertek, és elkezdtek mocskolódni, fenyegetni. Elhangzott, hogy mocskos zsidó, most megkapod a magadét te veszett vörös róka, meg valamit Hitlerről kezdett el magyarázni ez a Mészáros nevű fasiszta briganti, hogy Hitler mennyire jól tette a dolgait. És én ezen a ponton kikértem magamnak, amiket mond.

- A fasiszta briganti jelzőt meg ő kéri ki magának.

- Bolgár úr, aki engem a bíróság folyosóján veszett vörös rókának és mocskos zsidónak hív, az nekem egy fasiszta briganti. Szintén egy fasiszta briganti az, aki egy közösségi portálon, a facebook-lapján, vörös célkereszttel a fejemen rak ki minden nap rólam képet, és alatta útszéli, rasszista módon mocskolódik.

- Vannak egyébként Önnek tanúi? Mert neki van öt gój motoros társa, akik azt tanúsítják nyilván, amit ő mondott.

- Abszolút nem érdekel, hogy vannak-e tanúim, és az sem érdekel, ha a magyar bíróság tíz év börtönre ítél, amiért megütöttek ma. Ezen én már túl vagyok, de folytatom a történetet. Amikor szitkozódtak, felszólítottam őket, hogy hagyják abba ezt a fasiszta mocskolódást, és abban a pillanatban Mészáros Imre ököllel megütötte az arcom bal oldalát. Elég kemény ütés volt, megszédültem tőle, de akkor még csak azt éreztem, hogy nagyon fáj. Később kiderült, hogy egy tömött fogam kettétört. Ahogy összekoccant az állkapcsom, egy régebben gyökérkezelt fogamnak letört a fele. Mondjuk nem ez volt a legfőbb gondom, hanem hogy lezsidóztak, mocskolódtak és megütöttek.

- Mészáros Imre szerint Ön szaladt neki az ő kinyújtott kezének, mert annyira megközelítette arccal őt.

- Tehát én mentem nagyon közel, hogy megverjem ezt a hat darab motorost? Vagyis azért mentem oda, hogy verekedjek?

- Tulajdonképpen arra célzott, hogy Ön egy provokátor, és szinte kihívja maga ellen a sorsot és a gój motorosokat.

- És ők miért jöttek oda? Miért jöttek oda ezek mocskolódni?

- Ez egy jó kérdés.

- Én törvénytisztelő állampolgárként egy bírósági tárgyalásra mentem. A Mészáros Imre nevű fasiszta briganti már tegnap szervezte az oldalán, hogy jöjjenek el, és többen beírták, hogy majd meg is vernek. Tehát már tegnap készültek erre. Én ma délelőtt, mielőtt elindultam a bíróságra, felhívtam a rendőrséget, hogy félek, mert valószínűleg ezek odajönnek provokálni. Ki is jött a rendőrség, csak nem jöttek elég közel, és így ezeknek a fasiszta brigantiknak volt másfél percük, amikor így rám tudtak támadni.

- Miért nem kérte meg a rendőröket, hogy kísérjék be az épületbe, ha már egyszer ott voltak?

- Én bementem a bíróság épületébe, és nem gondoltam, hogy ott ez fog várni. Azért az ember nehezen szokja meg, hogy egy olyan helyen él, ahol megtámadhatnak egy főrabbit fényes nappal a nyílt utcán, ahol engem az Andrássy úton majdnem meglincselnek, vagy ahol a Zagyva nevű országgyűlési képviselő a bandájával rám támad a Hősök terén.

- Pedig már tudja, hogy ilyen ez az ország.

- Én még ehhez nem szoktam hozzá.

- Miért nem? Hiszen Önnel történnek meg ezek az esetek.

- Mert abban a tudatban voltam, hogy a Magyar Köztársaság bíróságának az épületében én biztonságban vagyok. Kiderült, hogy ez sajnos nem így van. Tehát ezek az emberek rasszista módon sértegetni, fenyegetni kezdtek, majd amikor én ezt valóban kikértem magamnak, és mondtam, hogy hagyják abba ezt a mocskolódást, egyből megütött ez a Mészáros Imre nevű figura. Erre nyilván több tanú van. Talán még a sajtó munkatársai is megörökítették ezt az ütést. Tényleg sokan voltak a bíróság folyosóján, egyértelmű volt, hogy megütöttek engem. Az ütés következtében pedig én valóban rosszul lettem, mert elég komoly szívgyógyszereket szedek több éve.

- Mészáros Imre azt mondta nekem, hogy az összes ott lévő ember, a bírónőtől kezdve a mentőorvosokig, meg rendőrökig, azt mondta – sőt, le is írta –, hogy Önnel az égvilágon semmi nem történt, talán csak rosszul lett, vagy még az sem.

- Ha ekkora butaságot írna a bíró, az a bírói pályája végét jelentené, hiszen ő bíróként nem is minősített.

- Lehet, hogy nem ő írta, az is lehet, hogy csak ilyen megjegyzéseket tett.

- Nem tehet egy bírónő arra megjegyzést, hogy miután engem támadás ér, én mennyire leszek rosszul. Bevallom, tényleg rosszul lettem. A mentőben kaptam gyógyszert, pihentem egy kicsit, ittam hideg vizet, aztán a Szent János Kórházba mentem be egy vizsgálatra, mert már a mentőben rájöttem, hogy lepattant a fogam is. Hiszen, amikor az embert megütik, nem vesz észre rögtön minden sérülést. Én akkor éreztem, hogy ráadásul még ez is történt. Gyakorlatilag egy ilyen horogütéssel, jobb ököllel ahogy megütött, az olyan erejű volt, hogy összekoccant az állkapcsom. Mivel nem is készültem erre, ez derült égből a villámcsapásként ért, és ez a tömött fogam ketté törött.

- Látlelet készült?

- Természetesen. A kórházban elkészült a látlelet, és be is jelentkeztem a fogorvosomhoz. Tehát meg is lesz a bizonyíték, amikor majd helyre fogja ezt hozni.

- Ön milyen következtetést von le ebből? Mészáros még azt is mondta, hogy Önök egyszer másfél órát tárgyaltak egy étteremben, és Ön azt mondta, hogy tulajdonképpen vagy pártot alakítana, vagy ha ez nem sikerül, el akarja magát üldöztetni innen Izraelbe.

- Nem mondtam semmi ilyesmit. Ez megint egy Mészáros-féle hazugság. Ez a történet annyi volt, hogy a Horthy-szobor ügye után, Mészáros Imre útszéli módon mocskolt és fenyegetőzött az interneten. Erre én felhívtam, hogy üljünk le, és beszéljük ezt meg. Normálisan le is ültük, megebédeltünk, és tisztességesen viselkedett. Én arra gondolok, hogy az ő tábora ezt zokon vette – láttam is a lapján, hogy többen beírták, hogy ezt hogy képzeled, hogy megebédelsz ezzel a hazaáruló cionista zsidóval –, ezért nyilván neki ma bizonyítania kellett, hogy ő azért egy kemény gój motoros, aki most revánsot vesz.

- Értem. Nincs arra mód a magyar jogrendszerben, hogy például az ilyen nyílt – bár interneten leírt – személyre szóló fenyegetéseket az ember a bíróság elé vigye?

- Én most fel fogom jelenteni Mészáros Imrét a tettestársaival együtt. Egyrészt nyilván ezért a könnyű testi sértésért, másrészt azért, mert véleményem szerint ez egy rasszista támadás volt, egy közösség tagja elleni erőszak. Tehát ezért is feljelentést fogok tenni.

- Ha rasszista indíték kimutatható, akkor az súlyosbító körülmény.

- Ő nevetséges módon lemocskoszsidózott, és utána megütött. Szerintem ez a kettő eléggé összefügg. A másik pedig az, hogy ő terrorcselekményért jelentett fel engem, úgyhogy hamis vádért is fel fogom jelenteni. Hiszen ő az okos gój motoros barátaival a Kerekiben álló Horthy-szobor vörösre festését terrorcselekménynek tartotta, és úgy is beszéltek rólam, hogy a terrorista zsidó, a veszett vörös róka, akit le kéne vadászni. Ezt számtalanszor elmondta, leírta Mészáros Imre, és ma is egyértelműen azért jött oda a bűntársaival, hogy provokáljon, támadjon és megfélemlítsen. Emellett azt gondolom, hogy ő még pluszban bizonyítani próbálta a saját csürhéje előtt, hogy ő mennyire kemény, igazi gój magyar legény, és ezért ragadtatta magát erre a fizikai támadásra.



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!