rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. október 11.



Bolgár György kérdései 2012. október 11-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Merkel német kancellár megdicsérte Orbán Viktort berlini találkozójuk után. Mint közös sajtóértekezletükön elmondta, a magyar kormány változtatott azokon a törvényeken, amelyekkel szemben az Európai Unió kifogásokat emelt. Bejött a szabadságharc?

Másik témánk, hogy Bajnai Gordon lesz az egyik szónoka az október 23-i ellenzéki Milla tüntetésnek. Gyurcsány Ferenc ezt máris végzetes hibának nevezte, de tegnap az ATV-ben Fodor Gábor volt SZDSZ elnök is erőteljesen kritizálta. Vajon igazuk van?

Ehhez kapcsolódik, hogy a Milla egyesületté alakul. Na ebből mi lesz? Indulnak a választásokon? És ha igen, mekkora az esélyük?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy mától további egy hónapig meghosszabbították Orbán Viktor házának rendkívüli védelmét. Ezt még augusztusban rendelte el a terrorelhárítás főnöke. De ki veszélyeztetné a miniszterelnök biztonságát és miért?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy elsőoldalas álhirdetésben értesítette olvasóit a Népszava arról, hogy a kormány a jövőben mégsem ad fel IMF-ellenes hirdetést a lapban. El sem kellett volna fogadni a hazug reklámot?

Mit gondolnak aztán arról, hogy Magyarországon a legmagasabb az infláció egész Európában. Szeptemberben az előző év hasonló hónapjához képest 6,6 százalékos volt. Mert Orbánék megvédenek bennünket?

És végül beszéljük meg, hogy nem akármilyen botrányok zajlanak a közszolgálati médiában időről időre. Most például az MTVA, szóval ez a műsortámogató és szolgáltató vagyonkezelő alap, nem tudom soha ennek a rövidítésnek a valódi tartalmát, szóval a lényeg az, hogy ez a közszolgáltató, műsorkészítő intézmény vezetői értekezletéről kivezették az MTI Hírcentrum főszerkesztő helyettesét, Németh Miklós Attilát. Így szolgálják a közt?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!