rss      tw      fb
Keres

Lesz tűzijáték augusztus 20-án, de az eddigieknél szerényebb

MTI 2010. június 30., szerda 17:21

Megrendezi a kormány a tűzijátékot az augusztus 20-i nemzeti ünnepen a fővárosban, de az jóval szerényebb lesz az eddig megszokottaknál - jelentette be a kormányszóvivő a kabinet szerdai ülése után Budapesten.

Nagy Anna sajtótájékoztatóján emlékeztetett, egy civil kezdeményezés keretében merült fel annak gondolata, hogy az augusztus 20-i tűzijáték költségeit az árvízkárosultak javára fordítsa a kormány.

A kabinet az érveket és az ellenérveket mérlegelve hozta meg döntését - közölte a szóvivő.

A kormány már az eredeti tervek szerint is egy sokkal szerényebb költségvetésű tűzijátékot rendezett volna a korábbiaknál, ám most még ezt az összeget is tovább csökkentik - ismertette Nagy Anna.

Mint mondta, a kormány egy különleges nemzeti ünnepet akar szervezni, amelynek legfőbb üzenete nemcsak a közös ünnepé lesz, hanem az is, hogy "ez egy olyan lehetőség, amelyben még inkább megmutathatja az egész ország, hogyan lehet összefogni az árvízkárosultak érdekében".

A Facebook közösségi portálon múlt héten indult az a kezdeményezés, amely azt javasolja, hogy az ünnepi tűzijátékra szánt közpénzt fordítsák az árvíz miatt bajban lévők megsegítésére.