rss      tw      fb
Keres

MSZP: a csongrádiak aláírásgyűjtésbe kezdenek Balogh András választmányi elnökségéért

MTI 2010. június 30., szerda 18:03

Az MSZP Csongrád megyei szervezete aláírásgyűjtésbe kezd annak érdekében, hogy Balogh András nagykövet a választmány elnökjelöltje legyen - közölte az MTI-vel Botka László szerdán.

A párt Csongrád megyei elnöke - akit jelöltek egyebek mellett a választmány elnöki posztra is, de visszalépett - hangsúlyozta: Balogh Andrást tartja a legalkalmasabbnak a testület vezetésre, mivel annak a következő időszakban az új baloldali politika feladatainak meghatározása lesz az egyik fő munkája.

(Balogh András, Magyarország thaiföldi nagykövete az MSZP államfőjelöltje volt a keddi köztársaságielnök-választáson, de alulmaradt Schmitt Pállal szemben.)

Botka László emlékeztetett arra: a párt alapszabálya lehetőséget ad arra, hogy a kongresszuson - a küldöttek egyharmadának aláírásával - helyben is jelöltté váljon valaki.

Elmondta: bár ő kapta a legtöbb jelölést, azért döntött úgy, hogy nem vállal szerepet a tisztújításban, mert most polgármesterként Szegeden van dolga.

Nyakó István, a párt szóvivője szerdán tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a párt jelölőbizottsága befejezte a munkát. Az összesítés alapján Balogh Andrást elnökhelyettesnek és alelnöknek is jelölték. A választmányi elnöki posztra Simon Gábor jelenlegi elnök az egyetlen jelölt.