rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. október 31.



Bolgár György kérdései 2012. október 31-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy most már a kormány saját bevallása szerint is nyíltan az emberek arcába hazudott, amikor először nyilatkozatokban, majd egy 200 millió forintos reklámkampányban azt állította, az IMF a nyugdíjak és a bérek csökkentését követelte Magyarországtól. Varga Mihály tárca nélküli miniszter ma egy képviselői kérdésre adott írásbeli válaszában felsorolta az IMF javaslatait, így az egykulcsos adórendszer felülvizsgálatát vagy az önkormányzati kiadások csökkentését. De hogy lehet ilyen nyíltan és gátlástalanul becsapni az embereket?

Másik témánk, hogy Bajnaiék magukat és támogatóikat is igyekeznek megnyugtatni. A Fidesz újabb választási törvénymódosítása ellenére valamilyen módon biztos lehet majd szavazni 2014-ben az összefogásra. Ehhez meg fogják találni a megfelelő szervezeti formát mondják. A fideszes törvényhozók pedig majd azt is lehetetlenné teszik?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a korábbi ígéretek ellenére mégis emeli a BKV jegyek árát a fideszes fővárosi vezetés?

Beszéljük meg továbbá azt a néhány nappal ezelőtti hírt, hogy államosítani akarják a meteorológiai szolgáltatásokat, nehogy már az állami meteorológiai szolgálat adataiból mások időjárásjelentéseket készítsenek.

És végül mi a véleményük arról, hogy egy norvégiai Wallenberg-konferencián nemkívánatosnak minősítették az oslói magyar nagykövet, Jeszenszky Géza részvételét, mert Jeszenszky egyik egyetemi jegyzetében a szellemi fogyatékos cigányokról értekezett, azt állítva, hogy a számuk szerinte azért magas, mert gyakori a családon belüli házasság és szexuális kapcsolat. Még a mérsékelt jobboldalon sem értik, hogy a civilizált világ igyekszik megszabadulni az előítéletes gondolkodástól?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!