rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. november 29.Bolgár György kérdései 2012. november 29-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Bajnai, Mesterházy és Rogán is felszólal azon a vasárnapi demonstráción, amelyet Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő náci kijelentései miatt hirdettek meg. Így van, így lesz ez rendjén?

Ezzel összefüggésben is kiderült, hogy egy másik jobbikos képviselő, Novák Előd elkezdte a listázást, amikor arra szólított fel a többi képviselőt, hogy írásban nyilatkozzanak, rendelkeznek-e a magyaron kívül más állampolgársággal. Az első válaszadó Répássy Róbert fideszes igazságügyi államtitkár volt, aki közölte, hogy nem, csak magyar állampolgársága van. De az LMP-s Ertsey Katalin is válaszolt, közölve, hogy izraeli, sőt piréz állampolgársággal is rendelkezik. Erre Novák lemondásra szólította fel őt, mire Ertsey felvilágosította, hogy levelét ironikusnak szánta. A gyengébbek kedvéért még magyarázni is kell?

Mi a véleményük továbbá az MSZP tegnapi ajánlatáról, hogy a demokratikus ellenzéki erők kezdjenek tárgyalásokat az együttműködésről, végső soron a közös jelöltekről és a közös választási listáról. Lesz eredménye?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy az ELTE mégis vizsgálatot rendelt el Semjén Zsolt szociológiai szakdolgozatáról, miután a hvg.hu újabb egyezéseket fedezett fel a miniszterelnök helyettes és témavezető konzulense írásai között. Hogy merészelnek tovább kutakodni?

És végül beszéljük meg, hogy a miniszter szerint 270 milliárd forintba kerülne a pedagógusok 20 százalékos béremelése, amit a szakszervezetek követelnek, ennyi pénzt azonban nincs. Mondta Balog Zoltán. De akkor vajon mennyivel nőttek volna a bérek az egyébként elhalasztott és jövőre őszre tervezett életpályamodell bevezetésével? 10 százalékkal? 5-tel? Vagy?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!