rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. december 6.



Bolgár György kérdései 2012. december 6-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az egyetemi hallgatók népszavazást kezdeményeznek a tandíjmentes felsőoktatási helyek számának drasztikus csökkentése miatt. Ez a döntés szerintük a tandíjas oktatás gyakorlati bevezetését jelenti. Vajon lesz valami a népszavazásból? Vagy népszavazást nálunk csak a Fidesz szervezhet?

Másik témánk, hogy a kormány döntése értelmében januártól 10 százalékkal csökkentik a lakossági gáz- és villamosenergia árát. Orbán Viktor még tegnap utasította kormányát, hogy vizsgálja meg a rezsiköltség csökkentés lehetőségeit, és mára ez meg is történt. Ez valami csoda? Vagy, ahogy a szakértők figyelmeztetnek, néhány év múlva Magyarország sötét folt lesz a kivilágított Európa energia térképén?

Mit gondolnak aztán arról, hogy Bajnai Gordon az Együtt-2014 Mozgalom egyik vezetője volt miniszterelnök volt videoüzenetben utasította vissza az ellene indított lejárató kampányt, amelynek költségeit legalább 150 millió forintra becsülte. Fel kell venni a kesztyűt mégpedig azonnal?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy egy amerikai magyar történész, Balogh S. Éva szerint Rogán Antal hétvégi beszéde a náciellenes budapesti demonstráción tartalmazott, azaz nem tartalmazott néhány érdekes momentumot. A Fidesz frakcióvezetője például nem említette egyszer sem a Jobbikot, nem említette egyszer sem a zsidókat, nem említette egyszer sem a holokausztot. Auschwitz-Birkenau mellett viszont rögtön megemlítette Butovót. A Sztálini gyilkosságok egyik helyszínét. Ennyire gondosan ki volt tervelve minden szó? Hinnék?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Népszabadság információi szerint bírói körökben komoly megütközést, sőt felháborodást keltett, hogy a médiatanács elnöke a közelmúltban keményen bírálta a Fővárosi Ítélőtábla munkáját és a Legfőbb Ügyészséghez fordult a Klubrádióval kapcsolatos ítéletek ügyében. Vajon mi van akkor, ha a bíróság felháborodik?

És végül beszéljük meg, hogy a miniszterelnök ma este Portugáliában megnézi a Videoton Európa Liga meccsét a Sporting Lisszabon ellen. Sajtófőnöke szerint Orbán Viktor csak a meccsre utazott Portugáliába, mégpedig saját költségére. Mert vannak mindenné fontosabb dolgok?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!