rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. január 29.Bolgár György kérdései 2013. január 29-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az IMF kifejezett figyelmeztetése ellenére ma ismét csökkentette a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. Ahol a hamarosan távozó elnök és két alelnöke kisebbségben van. Ezek szerint a kormány nem fél a farkastól és a háromszáz forint fölötti eurótól sem? Vajon miért?

Másik témánk, hogy a jelek szerint bukik a botrányos nyilatkozatokat adó Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke. Értesülések szerint az elnökség próbálja lemondásra bírni, de ha mégsem mondana le, közgyűlésen hívnák vissza. Pünkösdi művészkirályság?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a hallgatói hálózat szellemes válaszban utasította vissza a kormánypárti Magyar Nemzeti tegnapi támadását, amely szerint a diákmozgalmat amerikai stratégák készítik fel az Orbán-kormánnyal szembeni ellenállásra. Illetve szocialista és volt SZDSZ-es politikusok segítik őket. A lap hozzájutott a hálózat belső levelezéséhez, és abból vonta le következtetéseit. A HaHa blogján válaszul az jelent meg, hogy például egyik tagjuk Orbán Viktor egyik lányával táncolt és Martonyi külügyminiszter irodájában gyakornokoskodott. Egy másik édesapja pedig Áder János köztársasági elnökkel együtt volt katona. Nevetségessé tudják tenni az egyébként nevetséges vádakat?

És végül mi a véleményük arról, hogy a XXII. kerületi budafoki önkormányzat épületére kitűzik a székely zászlót a szolidaritás jeleként. A fideszes polgármester azzal indokolta a döntést, hogy a székelyföldi önkormányzatok vezetőit pénzbírsággal fenyegetik, ha a zászlót kirakják a középületekre. Ez a helyes válasz?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!