rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. február 6.



Bolgár György kérdései 2013. február 6-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor állítólag orosz hitelre cserélné az IMF-et, és az oroszok 4,5 milliárd dollárért magyar államkötvényt jegyeznének. A HVG értesülését a Kreml azonnal cáfolta, mondván, hogy nem írtak alá semmit Moszkvában. Bár azt elismerték, hogy tárgyalások folytak a pénzügyi együttműködésről. Akár igaz a hír, akár nem, mit gondolnak erről a totális politikai irányváltásról? Brüsszel és Washington helyett Moszkva, egy tál lencséért? Mi lesz ebből?

Másik témánk, hogy közben sikerült összekapnunk Romániával. A román miniszterelnök és a román külügyminisztérium is élesen reagált arra, hogy Németh Zsolt külügyminisztériumi államtitkár jelen volt azon a budafoki ünnepségen, amelyen a polgármesteri hivatalra kitűzték a székely zászlót. És ott azt mondta, elvárja a román kormányzattól, hogy szüntesse be a zászlóháborút és a szimbolikus agressziót az erdélyi magyar közösség ellen. Ponta miniszterelnök közölte, nem leckéztetheti Romániát senki a határ másik oldaláról. Na és ebből mi lesz? Egyáltalán mi értelme van a székely zászlók magyarországi kitűzésének? Ez a konfliktus?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Fidesz-frakció gyulai ülésén Orbán Viktor erőteljesen megfeddte azokat a képviselőket, akik nem hisznek a választási győzelemben. A hitet erősítendő, teljes erővel beindult a rezsicsökkentési ígérgetés?

És végül beszéljük meg, hogy Bajnai Gordon tévévitára hívta ki Orbán Viktort az ellene indított hazug utcai reklám kampány miatt. A Fidesz persze azonnal visszautasította Bajnai javaslatát. És ez így megy majd a választásokig?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!