rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. február 7.



Bolgár György kérdései 2013. február 7-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy kínos diplomáciai botrány kerekedett Magyarország és Románia között a székely zászlók miatt. Román részről a bukaresti magyar nagykövet kiutasítását és felvetették. Nem baj? Keménynek kell lenni mindenáron?

Másik témánk, hogy egy szlovák újságíró átverte Áder János hivatalát, és kényelmetlen helyzetbe hozta a magyar köztársasági elnököt. Az illető a szlovák államfő titkáraként jelentkezett be telefonon és Gasparovics nevében kérte a magyar elnököt, hogy másnap hívja vissza szlovák partnerét. Ez meg is történt. De Áder János persze csak az újságíróval beszélt, aki állítólag azt akarta tesztelni, hogy mennyire nehéz elérni a magyar elnököt. Hát, nem volt nehéz. De hogy eshetett meg egyáltalán?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy általános rezsicsökkentési ígéretet tett a Fidesz a gyulai frakcióülés után. Ugyanakkor az Elmű német vezetője szerint további csökkentést nem bírnának el. Akár ki is vonulnak Magyarországról. Lehet, hogy Orbánék épp ezt akarják?

És végül beszéljük meg, hogy akár húsz-harmincezer forinttal is kevesebb fizetést kapott a tanárok egy része februárban. Állítólag adatszolgáltatási hibák miatt. A nem törvény szerint járó juttatásokat azonban az állam a jövőben sem fizeti ki. Ennyit az államosítás értelméről?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!