rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. február 13.Bolgár György kérdései 2013. február 13-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy mi lenne ha Erdő Pétert választanák pápává. Ez ugyanis nem teljesen légből kapott értesülés, hanem egy angol nyelvű olasz lap információja, és a tudósító a pápa környezetéből hallotta, hogy a magyar bíborost tartják a legalkalmasabbnak. Vajon mik lehetnek a katolikus egyház érdekei és mit jelentene egy újabb kelet-közép-európai pápa a világban?

Következő témánk, hogy a kormányzati propaganda ellenére 2012-ben majdnem ötszáz milliárd forinttal nőtt a magyar államadósság. Közben a kormányzat két év után sikeres kibocsátással tért vissza a nemzetközi kötvénypiacra, 3,25 milliárd dollárnyi államkötvényt jegyeztek. A hozam felár 335 bázispont volt az ötéves kötvényeknél a tízéveseknél 345. Hogy ez mit jelent? 2010 elején még a Bajnai kormány alatt 2 milliárd dollár összegű kötvényt adtunk ki, és akkor nem ilyen magas, tehát 3,25 illetve hanem csak 2,65 százalék pontos kamattal. Vagyis 2010 elején jobb feltételekkel adtunk el államkötvényeket dollárban, mint most.

Következő témánk, hogy az oktatási államtitkárság előtt virrasztott a Demokratikus Koalíció több vezetője Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökkel együtt. Lehet ilyen a politika?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy fideszes választási listán is indult a tiltakozó egyetemistákkal balhézó debreceni focidrukker. Az illető a Magyar Vállalkozók Pártjának hajdú-bihari elnöke és torokátvágással és kocsma szétveréssel fenyegetőzött többek között. De hogy tudják is pontosan miről van szó, bejátsszuk Önöknek.

– Futballra mikor adtam pénzt? Mikor épült Debrecenben utoljára futballstadion? Mert ez kurva jó duma, amit elmondtál, kis barátom, csak teljesen másról beszélsz. Egyetlen megyei jogú város vagyunk Magyarországon, ahol az elmúlt nyolcvan évben nem épült stadion. Akkor miről beszélsz, hogy a kultúrára épült, a stadion következik. Bármennyire is buzinak nézel ki, próbálj már férfi módon viselkedni és álljál ki a szavaidért, amit elmondtál. Életedben dolgoztál már egy kapavágást amúgy? Örüljetek, hogy nem vertük szét az egész kocsmát.

Mi a véleményük továbbá arról, hogy helyesírási hibáktól hemzseg a Fidesz színűre és tartalmúra átalakított villanyszámla. Oldalanként tíz hiba a szövegben. Talán még mindig jobb, mintha a számokban lenne ugyanennyi?

És végül beszéljük meg, hogy a magyar buszgyártók kétségbeesetten tiltakoznak a Volvo-Rába-megállapodás miatt, amit a magyar ipart szavakban annyira támogató kormány képviselője nagy örömmel jelentett be. De talán majd a Volvót is megvesszük, nemcsak az E.ON-t?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!