rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. február 14.Bolgár György kérdései 2013. február 14-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy véget ért a magyar tündérmese. Sokkal nagyobb lett a gazdaság visszaesése, mint ahogy azt az elemzők várták. 2012 utolsó negyedében az össztermelés, a GDP 2,7 százalékkal csökkent az előző év hasonló időszakához képest. És ezzel az egyik legrosszabbak vagyunk az unióban. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint persze az uniós válság és az aszály volt a hibás. Hogyhogy nem Gyurcsány vagy Bajnai?

Ezzel összefüggő témánk, hogy vajon milyen következménye lesz annak, ha az Orbán-kormány a gazdaság súlyos válsága ellenére elkezd osztogatni. Majd csak 2014-ben állunk fejre? Vagy ezt is megússzák?

Beszéljük meg aztán, hogy a kormány teljes erővel nekitámadt a Magyar Nemzeti Bank távozó vezetésének, ezúttal az Állami Számvevőszék vádolta meg törvénysértéssel a Simor András vezette MNB-t. Vajon miért?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a kormánypárti civil összefogás fórum kifeszíthetett egy éhségmenet elleni molinót a parlament előtt, a millások viszont hiába akartak egy olyat kirakni, amelyen az szerepel: „Az ország házon kívül van”, nekik érdekes módon a házőrség és a rendőrség már nem engedte. Kétharmaddal megy ez, mint a karikacsapás?

És végül mi a véleményük arról, hogy a terrorelhárítás részt vett három budapesti bordélyház felszámolásában. De mi köze a kuplerájnak a terrorfenyegetéshez? És mi köze Lázár János miniszterelnökségi államtitkárnak ahhoz, hogy milyen luxusautókat akar beszerezni a TEK? Miért ő tiltja ezt meg? Hiszen van a terrorelhárításnak főnöke, a belügyminiszter. Vagy nem?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!