rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. február 15.Bolgár György kérdései 2013. február 15-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a magyar gazdaságpolitika bukása, a súlyos GDP-visszaesés után vajon marad-e Matolcsy György, vagy távoznia kellene? Mindenesetre Orbán Viktor miniszterelnök ma reggeli rádióinterjújában azt mondta, hogy nincsenek kormányátalakítási tervei. Ezek szerint a Matolcsy-féle gazdaságpolitika bevált?

Másik témánk, hogy székely zászlót tűztek ki a Parlamentre. Ezt Kövér László rendelte el azon az alapon, hogy most zajlik a Kárpát-medencei magyar képviselők fóruma. Az ülésen egyébként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azt mondta: nem szándékunk bármiféle feszültség növelése Romániával. De akkor vajon mi a szándék?

Aztán beszéljük meg, hogy mégiscsak leváltották L. Simon László kulturális államtitkárt, így három éven belül jöhet a harmadik politikus, hogy a kultúrpolitikát irányítsa. Ilyen sok áldozattal jár a kultúrharc?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy vagyonnyilatkozati eljárás indult Zsiga Marcell fideszes országgyűlési képviselő, miskolci alpolgármester ellen, akinek öt napon belül kell választ adnia arra, miből vásárolt negyvenmillió forintos házat Miskolcon. Vagyonnyilatkozata alapján ugyanis erre nem volt pénze. A képviselő, aki a mandátumától is megfosztható, ha lényeges jövedelmi adatot eltitkol vagy valótlanságot közöl, egyelőre nem nyilatkozott, illetve amit mondott, abból semmi nem következtethető arra, hogy honnan is szerezte a pénzt. De vajon el tudják-e képzelni, hogy eltávolítják a parlamentből?

És végül mi a véleményük arról, hogy Magyar Liberális Párt néven alapít pártot Fodor Gábor volt SZDSZ-elnök? Van ennek értelme, vagy a sok liberális kezdeményezés között elvész a szavazó?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!