rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. február 21.Bolgár György kérdései 2013. február 21-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a Gyurcsány-kormány három volt minisztere után most a nemzeti bank távozó elnöke ellen is nyomozást indítottak, mégpedig az Állami Számvevőszék feljelentése alapján. Azzal gyanúsítják, hogy a nemzeti bank törvénysértő módon adott át adatokat az IMF-nek a magyar bankokról. Megkeserüli-e Simor András, hogy az Orbán-kormány nyomása ellenére nem volt hajlandó lemondani?

Másik témánk, hogy az Európai Bíróság elé kerül az adómentes házi pálinka főzés bevezetése, amit 2010-ben Orbán Viktor egy kilencvenéves szabadságharc győzelmeként jellemzett. Európa már megint leveri a magyar szabadságot?

Mit szólnak azonban eközben ahhoz, hogy a kormány reklámkampányt indít az Európai Unió népszerűsítésére, meggyőzésére, hogy milyen jó az unió polgárának lenni? Az egyhónapos kampány költségét persze az unió állja, nem úgy, mint az unió ellenes kampányét, amit ugye a békemenet folytatott. Nem leszünk gyarmat?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy az Alkotmánybíróság elutasította az ombudsman beadványát, és kimondta, nem alaptörvény-ellenes a kötelező óvoda három éves kortól. De vajon jó-e az, hogy mindenkinek kötelező?

És végül beszéljük meg, hogy több mint nyolcszáz aláíró fordult Tarlós István főpolgármesterhez, tiltakozva a Frankel Leó út átnevezése ellen. Biztosan alaposan el fog gondolkodni róla?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!