rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. február 22.Bolgár György kérdései 2013. február 22-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük Orbán Viktor ma délutáni évértékelő beszédét – már amennyiben hallották – offenzív vagy defenzív beszéd volt, védekezés vagy támadás? Következő témánk, hogy az Európai Bizottság még mindig nem hisz az Orbán-kormánynak. Ma közzétett prognózisa szerint Magyarország sem az idén, sem jövőre nem tudja tartani a háromszázalékos költségvetési hiánycélt. Jön a következő megszorító csomag?

Aztán beszéljük meg, hogy a demokratikus ellenzék egyelőre helyet keres a március 15-i demonstrációra, mert a Ferenciek terének felújítása miatt a Szabad sajtó úton nehéz lenne tüntetni. Sors nyiss nekem tért?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Kerényi Imre szerint a Parlamentből ki kellene költöztetni a kormányt, a felszabaduló helyekre pedig sörözőket, kávézókat, kápolnát és házasságkötő- vagy kiállítótermet lehetne tenni. Ez az épület olyan nagyszerű, hogy bármit teszünk be, garantált a siker! – nyilatkozta Kerényi. Nézzünk csak rá az Országgyűlésre?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy az új felsőoktatási államtitkár, Klinghammer István szerint a tüntető hallgatóknak nincs helyük az egyetemen, igaz, szerinte a tiltakozást nem szabad kivinni az egyetem falain kívülre sem. Akkor akkor se belül, se kívül?

És végül beszéljük meg, hogy az ELTE nem volt hajlandó kiadni a Népszabadságnak Deutsch Tamás szakdolgozatát, amely 1999-ben a magyar médiatörvényről készült. Sose tudjuk meg, mi van benne? Nem tartozik senkire?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!