rss      tw      fb
Keres

A Fidesz–KDNP–Jobbik a kommunizmus áldozatainak emléknapján: A Biszku–Gyurcsány–hungarista tengely




Az Országgyűlés 2000 júniusában elfogadott határozatával nyilvánította február 25-ét a kommunizmus áldozatainak emléknapjává, arra emlékezve, hogy 1947-ben ezen a napon tartóztatták le jogellenesen, majd hurcolták el a Szovjetunióba a Kisgazdapárt akkori főtitkárát, Kovács Bélát. Válogatás a szombati és a vasárnapi hivatalos megemlékezők szövegeiből [amelyekben a beszélők a szerkesztő megítélése szerint azzal alázzák meg a sztálinizmus áldozatait, hogy arcátlanul felhasználják őket mai hatalmi érdekű káromlásaikhoz].

A szépségdíjas szöveg Bús Balázsé, Óbuda Fidesz–KDNP-s polgármesteréé

A kommunizmus kísértete járja be Európát a liberális demokrácia álarcában; A Biszku–Gyurcsány–hungarista tengely

– A kommunizmus kísértete járja be Európát, és jelenlétét akkor is észre kell venni, ha a liberális demokrácia álarcát viseli.
– „Az úgynevezett rendszerváltozás óta a feledésben gyökerező engedékenység aztán olyan szintre jutott, hogy szinte kedvet csinál a kommunizmus újraélesztéséhez azok körében, akik munkáért és kenyérért cserébe feladták jobb meggyőződésüket.”
– A kommunizmus kísértete járja be Európát, s Marx és Engels szelleme lengi körbe nemcsak a magyar közéletet, hanem a legfelsőbb európai döntéshozó fórumokat is.
– Hol van már az unió alapítónak keresztény-konzervatív értékrendje, a kis kelet-közép-európai népek küzdelmeinek megértése. „Akik ma Brüsszelben ülnek, csak legyintenek a katyni erdőben elkövetett kommunista mészárlásra, az 56-ot követő kivégzésre.”
– A „kommunizmus szekerét tolják” a jobb sorsra érdemes európai konzervatívok hallgatásukkal, a saját kudarcaikkal viaskodó szocialisták Brüsszelben, mószerolva, a technokraták bankjaikkal, gyarmatosítva.
– Márai Sándor emigrációban töltött évtizedei alatt folyamatosan az otthontalanság érzésével küzdött. „Mi most az unió ölelő szorításában kezdjük hasonlóan érezni magunkat.”
– Nem vállalhatunk mindennel és mindenkivel közösséget, sem a hithű kommunistákkal, sem a magukat nagytőkéssé képző kommunistákkal: sem Biszku Bélával, sem „a szemkilövető Gyurcsány Ferenccel, de a hungaristákkal szimpatizálókkal sem”.
– „Ha a szélsőséges Gyurcsány Ferencet és pártját ma a demokrata szóval lehet illetni, akkor ebből a demokráciából nem kérek, mert ez egy orwelli világ, ahol a szavak már rég elszakadtak eredeti jelentésüktől.”
– Bízik abban, hogy a nácizmus és a kommunizmus bűnei egyszer majd azonos súllyal esnek latba, s hamarosan megszűnik a kettős mérce.


Bús Balázs ünnepi beszéde a Katyni (hivatalos magyar nevén: Katinyi) mártírok parkjában – MTI Fotó/Máthé Zoltán

A további aktuális kommunistázások

Hende Csaba (Fidesz, honvédelmi miniszter): a vörös csillaggal a kommunizmus tovább él; a maiak a Kádár-nosztalgiára építve rabolták ki újra a nemzetet
Amíg ma Magyarországon az Alkotmánybíróság engedélyezi az önkényuralmi jelképek viselését, addig a kommunizmus is tovább él. „Amíg Európában a vörös csillag nem önkényuralmi jelkép, amíg nem jön létre a kommunizmus nürnbergi pere, ahol az emberiség egyszer és mindenkorra elítéli a totális rendszerek minden formáját, addig a kommunizmus nem múlt idejű történelem. Ellenkezőleg, nagyon is velünk él.” „Nincs mit mondanunk azoknak, akik még mindig hisznek Rákosiban és Kádárban (...) És nincs mit mondanunk azoknak, akik az erre épített nosztalgiával, a szabadságot és a demokratikus jogokat maguk előtt tartva úszták meg gaztetteiket és rabolták ki újra a nemzetet.”

Wittner Mária (Fidesz): a magyar nemzet és a Szent Korona-tan nevében erkölcsi hullák
Miközben a kommunisták 40–50 éven át birtokolták a hatalmat, megnyomorítottak egy nemzetet és csupán azért öltek meg másokat, mert más volt a véleményük, a mai napig nem kértek bocsánatot. Ezek az emberek, akik minősített hazaárulást követtek el, a magyar nemzet és a Szent Korona-tan nevében erkölcsi nullák. A hóhérok többször kijelentették, hogy nem kérnek bocsánatot. „Egyszerű, ha nem kérnek bocsánatot, nincs bocsánat.”

Nyitrai Zsolt (Fidesz): Wittner a magyar közélet élő fáklyája
Wittner Mária is a magyar közélet élő fáklyája; az emberek kerüljenek a helyükre, Wittner Mária az Országgyűlésbe, Biszku Béla pedig a börtönbe. Minden diktatúra hazug, rossz és életellenes, ezért minden diktatúrát el kell utasítani, jöjjön akár jobbról vagy balról. „Mi magyarok szabadságszerető nép vagyunk, akik az Európai Unióban is megmutattuk”, hogy nem lehet ránk kényszeríteni mások akaratát.

Murányi Levente (Jobbik-alelnök): Ma az emberiség védelméért harcolók a nemzeti oldalon vannak, a kommunizmus pedig az emberiség mocska
A kommunizmus a világtörténelem legszörnyűbb ideológiája, amely a mai napig nem tűnt el a föld színéről. A mai napig vannak országok, melyek szenvednek a kommunizmustól, és Magyarországon is szép számmal akadnak, akik hisznek ebben az eszmében. „1944–45-ben a vörös hordák vérben és könnyben gázolva, női sikolyoktól kísérve taposták el országunkat.” Ezt követően a tisztességes világ, a nemzeti, a magyar érdek képviselete megszűnt létezni, és a rendszerváltás sem hozott érdemi változást. „Ma az emberiség védelméért harcolók a nemzeti oldalon vannak, a kommunizmus pedig az emberiség mocska.” Nagyon nehéz lesz a 2014-es választás, hiszen a baloldalnak, a Jobbik szemszögéből nézve, korlátlan anyagi erőforrás áll majd rendelkezésére. Ám abban bízik, hogy „még felső parancsra sem lesz megegyezés” Mesterházy Attila MSZP-elnök, valamint a két volt kormányfő, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc között.

KDNP: az MSZMP utódszervezeti osztoznak elődeik felelősségében
„1990-ig, 45 éven át a kommunisták Magyarországon megölték a nemzetet, emberek millióinak vették el az életét fizikai vagy képletes értelemben. Ezért fontos, hogy Alaptörvényünk kimondja: a nemzet akaratából létrehozott, a jog uralmán alapuló berendezkedésünk és a megelőző kommunista diktatúra összeegyeztethetetlenek.” „Ezért fontos, hogy az Alaptörvény kimondja azt is: az MSZMP jogutód szervezetei a törvénytelenül felhalmozott vagyon örököseként is osztoznak elődjeik felelősségében. A mai fiatal generációk pedig csak akkor lesznek képesek megismerni a kommunista diktatúra bűnlajstromát, ha majd a bizonyítékok, az iratok kivétel nélkül az állam tulajdonát képezik. Azért szükséges a kommunista diktatúra dokumentumait közlevéltárakban elhelyezni, hogy megőrizzék az utókornak a borzalmas tényt: a kommunizmus bűn volt a nemzet, az ember és a kereszténység ellen.”

Rogán Antal (Fidesz, frakcióvezető): vállalni kell az önkényuralmi jelképekről szóló vitát
A Gulag-tábor „a maga teljes gonoszságával a halál ideológiáját” jelenítette meg. Ez a kommunizmus igazi természete, ez az, amit mindenkinek tudnia kell. Érthetetlen és aggasztó az Alkotmánybíróság döntése, amellyel „megsemmisítették az önkényuralmi jelképek tiltását”. „Ebből is látszik, hogy a 20. század gyalázatos rémtettei lassan kezdenek a megszépítő messzeség homályába veszni.” „Ha nem vigyázunk, egyszer csak belepi őket a paragrafusok élettelen tömege, és kezdjük azt érezni, hogy ami akkor volt, az tán nem is volt annyira gonosz.” Az önkényuralmi jelképekről szóló vitát nyíltan fel kell vállalni. A parlamentben „külön, önálló javaslat formájában ki kell mondanunk, hogy az, ami annak idején történt, az számunkra elfogadhatatlan, elutasítjuk, és ezért tiltjuk”. Ám „az orosz néplélek és a kommunizmus nem ugyanaz”. Azok a kommunisták voltak a magyarokra igazán veszélyesek, akik „itt éltek közöttünk”, magyarul beszéltek, gondolkodtak, de kommunista módra cselekedtek.

Szijjártó Péter (Fidesz, államtitkár): a hitükhöz hű emberek ma is kiállnak az országért
Tévedtek a kommunista hatalom megfélemlítői, hiszen a hitükhöz erősen ragaszkodó, egyenes gerincű embereket nem lehetett megtörni. Ők nemcsak kiálltak magukért, másokért, illetve az országért, hanem arra buzdítottak, sőt buzdítanak ma is, hogy a legnehezebb időkben sem szabad meghátrálni, feladni.


Lásd ehhez: A kommunizmus áldozatainak emléknapja – csak Magyarországon (Lázár György)

(m.zs.)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!