rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. február 27.



Bolgár György kérdései 2013. február 27-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy tovább töredezik-e a demokratikus ellenzék azután, hogy a Milla egyesületként nem csatlakozik az alakulóban lévő Bajnai párthoz. Hogy lesz így összefogás? Lehet, hogy ennek a bizonytalanságnak is a következménye a Tárki közvéleménykutatása által kimutatott eredmény: a Fidesz 20-ról 26-ra növelte támogatottságát a teljes lakosságban és 40-ről 48 százalékra a biztos pártválasztók között. Az MSZP súlya ugyanakkor 12, illetve 22 százalékra csökkent. Az első a teljes lakosságra, az utóbbi a biztos pártválasztókra vonatkozik. Ne csodálkozzunk akkor Berlusconi sikerén sem?

Beszéljük meg aztán, hogy az információs hivatal igazgatója szerint ellenséges tevékenység folyik a magyar kormánnyal szemben gazdasági érdeksérelmek miatt. Lehet, hogy ezért kapott az információs hivatal plusz 2,5 milliárdot?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Magyar Narancs címlapsztorija szerint Orbán Viktor legközelebbi tanácsadóját, Habony Árpádot 2011-ben garázdaságért jogerősen elítélték, de két év próbára bocsátották. Habony autójából gyalogosokra dudált, ezt először szóváltás, majd tettlegesség követte. Ám Orbán tanácsadójának ügyvédje azt állítja, hogy a bíróság nem állapított meg fizikai bántalmazást. Akkor vajon miért ítélték el garázdaságért Orbán legfőbb bizalmasát?

És végül beszéljük meg, hogy Kövér László is részt vett Bayer Zsolt 50. születésnapjának megünneplésén, sőt beszédet is mondott a Barabás-villában. Mint mondta, egyetlen esetben sem tagadtuk meg egymást és nem is fogjuk. A romák jelentős részét állatnak minősítő publicistát a Magyar Hírlap főszerkesztője imígyen dicsérte: publicisztikáid gyakran kavarnak botrányt, mert olyanokat írsz le, amit mások csak gondolni mernek. Talán épp ez a baj?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!