rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. március 1.Bolgár György kérdései 2013. március elsejei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a várakozásoknak megfelelően Matolcsy György lesz a Nemzeti Bank elnöke, délután már el is kezdődött a jelölt parlamenti meghallgatása, ahol többek között kiderült, hogy Matolcsynak nincs off-shore cége, viszont száztizenhárom millió forintos árbevételű cége után csak háromszázötvenezer forint adót fizetett 2007-2009. között. De persze nem ez a lényeg, hanem hogy mi lesz a forinttal? Önök szerint nem kell izgulni?

Másik témánk, hogy a kormány át akarja vállalni az egyházak devizaadósságait is – mondta Lázár János miniszterelnökségi államtitkár, volt hódmezővásárhelyi polgármester, abból az alkalomból, hogy Hódmezővásárhely huszonkettőmilliárdos adósságának hetven százalékát fogja átvenni az állam. Érdemes volt jó alaposan eladósodni?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy lefújták a békemenet jövő hétre tervezett tiltakozó tüntetését a Budapestre látogató román miniszterelnök ellen, állítólag titkosszolgálati aggályok miatt? Vajon mi lehet emögött?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy Schmitt Pál továbbra is a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja maradhat, és vezetheti a szervezet környezetvédelmi bizottságát egy mostani döntés szerint? Ez így tehát a plágiumügynek nincs nemzetközi következménye?

És végül beszéljük meg, hogy Kozma atya szerint nem lesz afrikai pápa, mert ők még nem készültek föl arra, hogy a fehér emberek problémáival foglalkozzanak. Egy fehér pápa bezzeg tudja, mi a feketék problémája?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!