rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. március 5.Bolgár György kérdései 2013. március
5-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a Klubrádió ismét pert nyert a médiatanács ellen, most már negyedszer a jelenleg is használt 95,3-as frekvencia pályázat ügyében. A Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ítéletével hatályon kívül helyezte a médiahatóságnak azt a tavaly decemberi határozatát, amellyel a médiatanács megsemmisítette a saját tavalyelőtti pályázati eredményről szóló határozatát, így próbálva kijátszani azt a kötelezettségét, hogy a Klubrádiónak adja a frekvencia használatát. És akkor most hurrá, rádiózunk? A gratulációkat, támogató üzeneteket ezúton is köszönöm, köszönjük.

Másik témánk, hogy megközelítette a 300 forintot az euró árfolyama Matolcsy György nemzeti bankelnöki kinevezése nyomán. Ez még csak a kezdet vagy már a tolerálható vég?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy titkos tárgyalásokat folytatott Moszkvában a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Rogán Antal, mégpedig állítólag arról, hogy a magyar devizatartalékok egy részét rubelben tartanák. Unortodox ötlet, hogy az oroszok kedvében járjunk? De vajon milyen kockázattal?

Beszéljük meg aztán, hogy nagy vihart kavart az MSZP által készíttetett politikai kampányfilm a Fidesz-kormány kudarcairól. Tiltakozott miatta az RTL Klub, a Blikk, a Terrorelhárító Központ, Bartók Béla jogainak örököse és Puskás Ferenc özvegye. Jó kis reklám?

Mi a véleményük végül arról, hogy az egész médiára meteorológiai adót vetne ki a kormány az időjárásjelentések felhasználása miatt. Az éves reklámbevételek fél százalékát mindenkinek meg kellene fizetnie, akkor is, ha nem közöl meteorológiai jelentést. De ha igen, azt csak az állami szolgálattól vehetné át. Ezentúl megint minden május elsején szép idő lesz, de még fizetni is kell érte?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!