rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. március 7.Bolgár György kérdései 2013. március 7
-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy több tucat tüntető mászott be a Fidesz székházába, kertjébe ma délelőtt, és addig akarnak maradni, amíg a kormány vissza nem vonja a tervezett alkotmány módosítást. Azóta, mint híreinkben is hallhatták, ellentüntetők is megjelentek, békemenetesek és nagyjából ugyanannyi ember néz egymással farkasszemet. Ők arról akarják meggyőzni az eredetileg a Fidesz ellen tiltakozó tüntetőket, hogy menjenek haza, tanuljanak vagy dolgozzanak. Na most meddig fognak ott maradni, akár egyik, akár másik oldalon. Ha arra várnak, hogy a kormány visszavonja a módosításokat, akkor örökre ott lesznek?

Aztán beszéljük meg, hogy az Európa Tanács mellett az Európai Parlament alapjogi, bel- és igazságügyi bizottsága is megvizsgálja az alaptörvény küszöbön álló módosítását. Előzőleg az Európa Tanács főtitkára szólította fel a magyar kormányt, hogy halassza el az alkotmánymódosítás megszavazását, és tegye lehetővé, hogy a tanács szakértő testülete a Velencei Bizottság tanulmányozhassa a tervezett változtatásokat. A Fidesz szerint persze a bírálók félreértik a módosító javaslatot. Már megint mindenki hülyének van nézve?

Következő témánk, hogy külön pártmegemlékezések után, de a Kálvin téren együtt ünnepli március 15-ét a demokratikus ellenzék. Igaz, továbbra is csak civil szónokokkal. Elég lesz ennyi?

Mi a véleményük aztán arról, hogy szörnyű adatokat közölt a statisztika hivatal a magyarok anyagi helyzetéről. Majdnem másfél millióan nem tudják rendesen fűteni a lakásukat, hat és fél millióan pedig nem tudják megengedni maguknak a nyaralást. Lehet, hogy ez csak a statisztikának újdonság?

Mit szólnak aztán ahhoz, hogy majdnem százmilliós házat épít az Index szerint Láng Zsolt fideszes képviselő és II. kerületi polgármester a Rózsadombon. Holott két év alatt ehhez képest 29 milliót keresett és 55 millióval nőtt a megtakarítása. Sosem tudjuk meg, hogy pontosan miből? Mint Zsiga Marcell miskolci alpolgármester esetében?

És végül beszéljük meg, hogy Matolcsy György több mint tíz új vezetőt, sőt állítólag még szakácsot is vitt magával a nemzeti bankba. Így lesz stabilabb a forint? Vagy így lesz instabil?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!