rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. március 8.Bolgár György kérdései 2013. március 8
-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az Európa Tanács és az Európai Unió illetékes parlamenti bizottsága után az amerikai külügyminisztérium is felszólította a magyar kormányt, hogy halassza el a hétfőre tervezett szavazást az alaptörvény módosításáról, mert a javaslat az aggályok szerint sérti a jogállami normákat, és leépítené a fékek, ellensúlyok rendszerét. Ellenáll-e Orbán Viktor az egész nyugati világnak, vagy végül beadja a derekát?

Ezzel kapcsolatos témánk, hogy hatalmas visszhangot kavart a Fidesz-székház udvarán tartott tegnapi tiltakozó tüntetés, ahol néhány tucat fiatal követelte az alkotmánymódosítás visszavonását, mire kormánypárti nyugdíjasok, valamint kívülről érkezett biztonsági emberek próbálták őket túlkiabálni vagy fegyelmezni. Az egyik őrző-védő, aki a Fradi Security embere, és tíz évet töltött börtönben emberölés miatt, utóbb úgy nyilatkozott, hogy saját elhatározásából ment a Fidesz-székházba, mert a törvény és a jogkövető magatartás mindenkire vonatkozik. Szép új világ?!

Ezzel kapcsolatban is mi a véleményük arról, hogy holnap az Alkotmány utcában tüntetés készül az alaptörvény-módosítás ellen, vasárnap viszont nyilas megemlékezés lesz Szálasi kivégzésének évfordulója alkalmából.

Mi a véleményük továbbá arról, hogy megalakult Bajnai Gordon pártja, meglepetésre azonban nem Bajnai lett az elnöke, hanem helyette egyszerre hárman is, a volt miniszterelnök két korábbi LMP-s képviselővel együtt elnökségi tag lesz. Mire megy ki ez a pozíciójáték?

És végül beszéljük meg, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete gördülősztrájkot kezd hamarosan, de vajon van-e értelme annak, hogy csak helyenként szüntetik majd be a munkát, nem pedig egyszerre sok iskolában?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!