rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. március 14.Bolgár György kérdései 2013. március 14
-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük a számunkra létfontosságú hírt, hogy a médiatanács több mint egyéves huzavona után nekünk ítélte a 95,3-as frekvenciát. Győztünk? Vagy jöhetnek még meglepetések?

Aztán beszéljük meg, hogy sok próbálkozás ellenére sem sikerül március 15-én egyesíteni az ellenzéki demokratikus erők demonstrációit. A pártok külön tartanak megemlékezést, aztán a millás civilek várnak mindenkit a Kálvin térre. A Fidesz elégedetten hátradőlhet? Pláne, hogy a rendkívüli tél is besegít?

Következő témánk, hogy Áder János aláírja az alaptörvény módosítását, hiába szólították fel a tiltakozó fiatalok, az ellenzék, de még Sólyom László volt köztársasági elnök is arra, hogy ne tegye. Volt olyan naiv ember, aki mást várt?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy példátlan nyomás nehezedik Brüsszelben a kihívóan unióellenes magatartást tanúsító Orbán-kormányra, illetve az uniós vezetésre, hogy alkalmazzon végre büntető szankciókat Magyarország ellen. Megteszik-e vajon? Ha megteszik, nem Orbán nacionalizmusát erősítik-e vele? Elvégre megérkezett Orbán első nyugati támogatója is a szélsőséges francia Le Pen és pártja személyében. Összenő ami összetartozik? És egyébként lehet, hogy csak a forint összeomlása kényszerítené térdre a magyar kormányt?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy két fideszes képviselő törvénymódosító javaslata szerint nemzetbiztonsági kockázatnak számítana az egykori MSZMP- és KISZ-tagság. Te jó ég! Lehet, hogy Pintér, Matolcsy, Martonyi vagy Hoffmann Rózsa nemzetbiztonsági kockázatot jelent? Vagy akár maga Orbán Viktor is a maga KISZ tagságával?

Mit gondolnak aztán arról, hogy zsidózó feliratok jelentek meg az ELTE Bölcsészettudományi karának két tanári irodáján, a névtáblán. Heller Ágnes és Poszler György filozófus mellett kapott ilyen matricát György Péter intézményigazgató is. A felirat így szól: „Zsidók, az egyetem a miénk nem a tiétek. Üdvözlettel: a magyar hallgatók.” Magyarországon, 2013-ban?

És végül beszéljük meg, hogy argentin pápát választottak a Vatikánban. Íme a globalizáció egyik újabb példája?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!