rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. március 29.Bolgár György kérdései 2013. március 29
-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy zárt ajtók mögött ünnepelte a Fidesz huszonötödik születésnapját. Az ünnepséget a korábbi hírek szerint holnapra tervezték, de már ma megtartották, így a sajtó sem lehetett jelen. Ennek vajon mi az oka? Lehet, hogy a Fidesz-székház előtt tervezett holnapi tüntetés? Csak nem félnek néhány száz nem erőszakos tiltakozó fiatal demokratától?

Ezzel összefüggésben mit szólnak ahhoz, hogy a rendőrség ma kora reggel kihallgatásra előállított két fiatalembert, akit a Fidesz-székház elleni legutóbbi tüntetés megszervezésével gyanúsítanak. Idézni nem lehetett volna őket?

Következő témánk, hogy úgy látszik, félnek a Fideszben vagy a kormányban a német gyerekektől, a magyar kormány megbízásából ugyanis egy szakértőkből álló jogászcsapat vizsgálja Berlinben, hogy a német médiaszabályozás alapján fölléphetnek-e a német közszolgálati tévében látott gyerekhíradóval szemben, ahol a negyedik alkotmánymódosítás miatt pellengérre állították Magyarországot. Közben viszont egy másik német közszolgálati csatornán egy újabb animációs kisfilmen már arról is beszámoltak, hogy Orbán Viktor nekiment a német gyerekhíradónak, méghozzá az irodájában ugrabugráló báb- és bohócfiguraként ábrázolva a miniszterelnököt. Kellett ez nekünk?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy kettőszázhatvan milliárd forintért vette meg az állam a német E.ON gáz üzletágát, ami szakértők szerint jóval nagyobb ár a tényleges értéknél. Más szakértők pedig arra figyelmeztetnek, hogy az Európai Unióban előbb-utóbb elbukik a rezsicsökkentési háború, és mindannyian fogjuk fizetni a büntetést, igaz, lehet, hogy csak egy-két év múlva, amikorra Orbán esetleg megnyeri a választásokat.

Mi a véleményük aztán arról, hogy nyárig államosítják az időjárásjelentést is? Elég nekünk egy állami tulajdonos és tulajdonképpen egy párt is?

És végül beszéljük meg, hogy heti két óra néptánccal váltaná ki a mindennapos testnevelést a Kereszténydemokrata Néppárt. Egy kis ideológiai testkultúra?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!