rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. április 2.



Bolgár György kérdései 2013. április 2-ai
 műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az újsághirdetések után elképesztő méretű utcai plakátkampány indult a kormány támogatására. A rezsicsökkentéstől a 3500 új rendőrig és a családtámogatási kedvezményekig mindenféle szerepel benne. Alatta pedig az új jelszó, Magyarország jobban teljesít. Százmilliók vagy inkább milliárdok elköltésével lehet a Fideszt dicsérni? Mégis, kinek a pénzéből?

Másik témánk, hogy Mesterházy Attila után Bajnai Gordon is ellenzi, hogy az Európai Unió szankciókat alkalmazzon Magyarországgal szemben az Orbán-kormány uniós szabályokat sértő tevékenysége miatt. Valóban igazságtalan volna, ha Orbánék bűneit a magyar lakosság szenvedné meg, de ha nincs büntetés akkor az unió is csak a levegőbe beszél. Nem?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a magyar kormány mintegy ötven ösztöndíjas fiatalt küld Amerikába és Kanadába. Az ottani magyar diaszpóra hétköznapi életének segítésére. Az ösztöndíjasokat kiképzik, majd három hónapig dolgoznak, aztán itthon beszámolnak róla, majd két további hónapra visszatérnek. Vajon mire képzik ki őket, és miről számolnak be? Lehet, hogy Fidesz-ügynököket küldenek ki a magyar közösségekbe, ahogy azt felvetette egy Amerikában élő magyar közíró?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy Bayer Zsoltot is meghívta a Fidesz-vezetés a 25 éves jubileumi születésnapra, igaz, zárt ajtók mögé. Mégsem vállalhatatlan, ahogy Navracsics Tibor gondolta egy-két hónappal ezelőtt?

És végül beszéljük meg, hogy Gerendás Péter ötvenhét évesen elhagyja az országot. A megélhetési nehézségek és az egyre nyilvánvalóbb fasizálódás miatt. Úgy kell nekünk?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!