rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. április 5.Bolgár György kérdései 2013. április 5-ei
 műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor megint nekiesett az Európai Uniónak, azt állítva, hogy a Magyarországgal szembeni bánásmódjuk nem mindig méltányos és tényszerű. Beástuk magunkat a lövészárokba?

Ugyancsak reggeli rádióinterjújában a miniszterelnök azt mondta, hogy az Európai Parlament nem európai hely, dagadt erekkel, vastag nyakkal ordibáltak baloldali, liberális, zöld, szocialista képviselők, akik azt sem tudták talán, hol van Magyarország. Daniel Cohn-Bendit például, aki tényleg dühösen vitatkozott Orbánnal egy vagy másfél évvel ezelőtt, ne tudná, hol van Magyarország, miközben sokszor járt itt?

Következő témánk, hogy a kormány a szocialistáknak adott hivatalos parlamenti válasza szerint nemzeti közösségi szempontok alapján tüntette ki Aranykereszttel a Kárpátia zenekar vezetőjét, azét az együttesét tehát, amely a Magyar Gárda indulóját szerezte, és amely többek között arról énekel, hogy „Munkács, Ugocsa, Ungvár, Szalonta visszatér a télen”. Vajon közelebbről mi is ez a nemzeti közösségi szempont? Elmagyarázná például Balog Zoltán?

És végül beszéljük meg, hogy részben visszakozott a kormány, és hallgatói szerződés helyett csak nyilatkozatot íratná alá az egyetemistákkal arról, hogy a diploma után néhány évig itthon dolgoznak. Mindjárt más?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!